Srbi po výhre nad Rakúšanmi sú na čele tabuľky: Argentína má Messiho, my Tadiča!

NETKY.SK • 10 Október 2016, 13:43 • 2 min
Srbi po výhre nad Rakúšanmi sú na čele tabuľky: Argentína má Messiho, my Tadiča!

BELEHRAD - Dlho sme nemali takého hráča. Takýto futbalista roky chýbal srbskému tímu. Portugalsko má Cristiana Ronalda, Argentína Lionela Messiho a my - Dušana Tadiča. Srbské médiá po nedeľňajšom triumfe svojho národného mužstva nad Rakúšanmi (3:2) v rámci D-skupiny kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 do Ruska píšu doslova ódy na adresu 27-ročného hráča anglického FC Southampton. Kreatívny ofenzívny stredopoliar pripravil dva góly pre Aleksandara Mitroviča, na ktoré ešte hostia dokázali zareagovať vyrovnaním, na zásah Tadiča zo 74. min však už nenašli odpoveď. Srbi sú po troch zápasoch na čele tabuľky "déčka" so siedmimi bodmi, druhí Íri zaostávajú vinou horšieho skóre.

slovakia

left justify in out

"Veľmajster Dušan Tadič," uviedol web vesti-online.com. "Geniálna partia Tadiča pri výhre Srbska," dodáva Dnevnik online. "Ak chceme postúpiť na MS, kvalifikáciu bez tohto hráča si nevieme predstaviť. Keď hrá Tadič, hrá aj Srbsko. Belehradská Marakana sa poklonila novému vodcovi ´orlov´. Rusko je zatiaľ ďaleko, ale góly a asistencie našej ´desiatky´ nás k nemu pomaličky približujú," napísal známy portál Blic Sport. A má pravdu.

 

Niekdajší hráč holandských klubov FC Groningen a Twente Enschede je v doterajšom priebehu eliminácie najdôležitejším ozubeným kolieskom v srbskom súkolí. Podieľal sa na všetkých ôsmich góloch národného mužstva: tri sám strelil, na zvyšných päť prihral a najmä jeho zásluhou momentálne nadchýna živelná hra balkánskeho tímu tisícky fanúšikov doma aj v zahraničí.


"Nezáleží na tom, kto dáva góly a kto ich pripravuje. Najdôležitejšia je naša kolektívna hra a to, že vyhrávame ako tím. Myslím si, že náš tréner nás pripravil veľmi dobre. Sú veci, ktoré potrebujeme vylepšiť, ale to je normálne. Som presvedčený, že budeme ešte lepší. Keď tribúny skandovali moje meno, takmer som sa rozplakal. Diváci nám veľmi pomohli, sme im za to vďační," cituje portál srbskej televízie rts.rs slová Dušana Tadiča.


Srbský kouč Slavoljub Muslin čelil po stretnutí niekoľkým nepríjemným otázkam rakúskych novinárov. Spýtali sa ho napríklad to, či si myslí, že Srbsko vyhralo zaslúžene. "Myslím si, že sme v tomto zápase triumfovali právom. Vytvorili sme si viac príležitostí ako súper a navyše Rakúsko dosiahlo druhý gól z ofsajdu," skonštatoval 63-ročný rodák z Belehradu podľa portálu rs.n1info.com.

 

"Hrali sme proti silnému protivníkovi s dobrou organizáciou hry. Dostali sme dva góly, ktoré sme si prakticky strelili sami. S výkonom mojich hráčov som spokojný. Do konca kvalifikácie je ešte ďaleko, ale sme na správnej ceste. Dnes sme mohli vidieť, aké ľahké je postrácať body, veď Wales doma iba remizoval s Gruzínskom. Mám radosť, že každým zápasom hráme lepšie a lepšie, dali sme osem gólov v troch zápasoch. Ďakujem za podporu naším priaznivcom," dodal málo známy kouč, ktorý však má v životopise takmer 20 trénerských zastávok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies