Slovensko zatiaľ vo štvrtom koši, ale so solídnou šancou na tretí

NETKY.SK • 13 Október 2015, 11:17 • 2 min
Slovensko zatiaľ vo štvrtom koši, ale so solídnou šancou na tretí

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti zatiaľ vychádzajú v súvislosti so žrebom zloženia základných skupín ME 2016 vo Francúzsku v poslednom štvrtom 6-člennom výkonnostnom koši, ale majú solídnu šancu ocitnúť sa napokon v treťom.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie padne najneskôr počas novembrovej baráže, môže však už v utorok (v takom prípade by bolo pozitívne). Tím SR v tejto chvíli figuruje na 19. priečke podľa online renkingu krajín Európskej futbalovej únie (UEFA), čiže ako prvý pod čiarou 3. koša. Posunie sa o primeraný počet miest nahor, ak sa do play-off neprebojujú Holandsko a Bosna a Hercegovina (zhodne už nemôžu postúpiť priamo).

 

Z neujasnených mužstiev určite nad Slovákmi minimálne predbežne zostanú Chorváti (ak nepostúpia priamo, museli by potom zvládnuť baráž) a v prípade utorňajšieho víťazstva budú aj Nóri (remíza im berie túto šancu, hoci by aj jej zásluhou postúpili priamo). Zostávajúce krajiny s utorňajšou nádejou na prienik aspoň do play-off - Turecko (môže postúpiť aj priamo), Izrael a Cyprus - už nemôžu Slovákov predstihnúť. Celkovo v prospech "kozákovcov" hrá aj to, že vyššie postavené Ukrajina a Švédsko ešte môžu stroskotať v baráži (tá sa už nebude rátať do bodovania záverečného tretieho zohľadňovaného cyklu - Maďarsko, Dánsko, Írsko a Slovinsko teda zotrvajú pod Slovenskom).

 

Ideálnym scenárom pre SR je utorňajšie úplné vyradenie Holandska a Bosny a Hercegoviny, priamy postup Nórska iba cez remízu a následný neúspech Chorvátska, Ukrajiny a Švédska v play-off. Inak napísané: Slovákov už môžu predbehnúť iba Nóri, ale posunúť nahor absencie Holandska, Ukrajiny, Švédska, Chorvátska a Bosny a Hercegoviny na kontinentálnom šampionáte. Žreb sa uskutoční 12. decembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies