Spoznajte príbeh muža, ktorý žil 18 rokov v letiskovom termináli

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 13:45 • 2 min
Spoznajte príbeh muža, ktorý žil 18 rokov v letiskovom termináli

Mehran Karimi Nasseri, známy ako ,,Terminal man" žil 18 rokov na letiskovom termináli. Podľa jeho životného príbehu bol natočený aj film, v ktorom si ho zahral herec Tom Hanks.

slovakia

left justify in out

Narodený v roku 1945 v iránskej provincii Khuzestan, pán Nasseri prvýkrát odletel do Európy hľadať svoju matku. Niekoľko rokov žil v Belgicku a bol vyhostený z krajín vrátane Spojeného kráľovstva, Holandska a Nemecka kvôli nesprávnych imigračným dokladom.

 

Neskôr odchádza do Francúzska na letisku Charlesa de Gaullea, kde si bol nútený urobiť z terminálu 2F svoj domov. Usadený na lavičke obklopený vozíkmi obsahujúcimi veci, ktoré nahromadil, trávil svoje dni písaním o svojom živote v zápisníku a čítaním kníh a novín.

 

img

Mehran Karimi Nasseri obklopený svojimi vecami na letiskovom termináli

 

Jeho príbeh prilákal pozornosť svetových médií a taktiež aj pozornosť režiséra Stevena Spielberga, ktorý sa rozhodol o ňom zrežírovať film. The Terminal, v ktorom hrali slávni herci Tom Hanks a Catherine Zeta-Jonesová získal úspech po celom svete. Po premietnutí filmu sa novinári zhromaždili, aby sa porozprávali s mužom, ktorý inšpiroval tento hollywoodsky film. V jednej chvíli pán Nasseri, ktorý sa sám nazýval "Sir Alfred", dával šesť rozhovorov denne, hlásil Le Parisien.

 

img

Tom Hanks a ,,Terminálový muž" Nasseri

 

Napriek tomu, že v roku 1999 dostal Nasseri štatút utečenca a právo zostať vo Francúzsku, zostal aj tak na letisku až do roku 2006, keď ho zobrali do nemocnice kvôli liečbe choroby. Potom strávil čas nejaký čas v hosteli s použitím peňazí, ktoré dostal za film, hlásili francúzske noviny Libération.


Pán Nasseri sa napokon minulý rok vrátil naspäť na letisko, kde žil až do svojej smrti, povedal úradník letiska. Zaujímavým bolo aj to, že keď ho našli mŕtveho, mal pri sebe niekoľko tisíc eur. Zjavne nie každý človek sníva o prepychovom dome niekde pri pláži, ale vystačí si aj s malou chatrčou alebo dokonca preplneným letiskovým terminálom.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies