Spoločné rokovanie vlád SR a ČR má potvrdiť nadštandardnosť vzťahov

NETKY.SK • 29 Október 2012, 09:07 • 2 min
Spoločné rokovanie vlád SR a ČR má potvrdiť nadštandardnosť vzťahov

Spoločné rokovanie vlád SR a ČR má potvrdiť nadštandardnosť vzťahov - Politika Prvé spoločné zasadnutie vlád SR a ČR, ktoré sa uskutoční dnes v Uherskom Hradišti a Trenčíne, má symbolizovať nadštandardnosť vzťahov pri príležitosti 20. výročia vzniku samos

slovakia

left justify in out

img

Prvé spoločné zasadnutie vlád SR a ČR, ktoré sa uskutoční dnes v Uherskom Hradišti a Trenčíne, má symbolizovať nadštandardnosť vzťahov pri príležitosti 20. výročia vzniku samostatných štátov. Zasadnutie sa koná deň po štátnom sviatku ČR a pamätnom dni SR, pripomínajúcich vznik samostatného česko-slovenského štátu.

Spoločné rokovanie sa začne na moravskej strane v priestoroch Jezuitskej koleje v Uherskom Hradišti a bude pokračovať na slovenskej strane v hoteli Elizabeth v Trenčíne pracovným obedom, ktorý zavŕši podpis medzivládnej dohody a spoločného vyhlásenia predsedov vlád SR a ČR. Témami zasadnutia budú kľúčové otázky vzájomnej spolupráce medzi SR a ČR, problematika bezpečnosti, energetiky a projekty v oblasti infraštruktúry. 

Nadštandardnosť vzťahov oboch štátov sa má potvrdiť konkrétnym obsahom a výstupmi z rokovaní premiérov a členov vlád. Spoločné zasadnutie má tiež zabezpečiť ich udržanie prostredníctvom dohadovania budúcich aktivít a projektov v kľúčových oblastiach dvojstrannej spolupráce.

Pri príležitosti zasadnutia sa plánuje podpísať spoločné vyhlásenie premiérov, ako aj dohoda medzi oboma vládami o dočasnom užívaní časti štátneho územia a majetku SR pre výstavbu a prevádzku vodnej cesty Otrokovice – Rohatec na hraničnom vodnom toku Radejovka pri meste Skalica. Podpísať sa tiež má zmena Zmluvy medzi SR a ČR o právnej pomoci poskytovanej justičnými orgánmi a úprave niektorých právnych vzťahov v občianskych a trestných veciach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies