Sneženie v Japonsku má na svedomí sedem mŕtvych a stovky zranených

NETKY.SK • 9 Február 2014, 15:42 • 2 min
Sneženie v Japonsku má na svedomí sedem mŕtvych a stovky zranených

TOKIO - Pre hlavné mesto Tokio vydali meteorológovia prvýkrát po 13 rokoch výstrahu pred snežením.

slovakia

left justify in out

Najmenej sedem ľudí zahynulo cez víkend v Japonsku pri dopravných nehodách spôsobených hustým snežením. Ďalších viac ako tisíc ľudí utrpelo pri nehodách na klzkých cestách po celej krajine zranenia. Zrušených bolo vyše tisíc letov a tisíce domácností zostali bez elektriny, informovala televízna stanica NHK.

V sobotu museli na japonských letiskách zrušiť viac ako 740 letov, dnes k nim pribudlo ďalších takmer 200 vnútroštátnych. Letiská v Hirošime a Kagawe boli dočasne uzavreté kvôli masám snehu, obmedzenia sa dotkli aj železničnej dopravy. Podľa NHK uviazlo dnes na tokijskom letisku Narita takmer 6000 cestujúcich, pretože do mesta nepremávali žiadne vlaky.

Pre hlavné mesto Tokio vydali meteorológovia prvýkrát po 13 rokoch výstrahu pred snežením. Úrady vyzvali obyvateľov, aby vychádzali von len ak je to nutné. V sobotu večer ležalo v centre Tokia 27 centimetrov snehu - toľko napadlo naposledy pred 45 rokmi.

V meste Sendai na severovýchode krajiny napadlo 35 centimetrov; naposledy ho bolo toľko pred 78 rokmi. V meste Fukušima napadlo až 44 centimetrov snehu.

Viac ako 20.000 japonských domácností v prefektúrach Ibaraki a Čiba bolo dnes ráno bez elektriny. Podľa spoločnosti TEPCO súvisia výpadky v oblasti hlavného mesta s počasím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies