Slovenské reprezentantky začali s prípravou na kvalifikáciu ME 2011

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 07:37 • 2 min
Slovenské reprezentantky začali s prípravou na kvalifikáciu ME 2011

Slovenské reprezentantky začali s prípravou na kvalifikáciu ME 2011

slovakia

left justify in out

Slovenská basketbalová reprezentácia žien odštartovala v stredu v Košiciach prípravu na augustovú kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Európy 2011, ktoré sa uskutočnia v Poľsku. V hoteli Privilege sa trénerke Pokey Chatmanovej hlásili okrem troch hráčok všetky, ktoré dostali pozvánku do národného tímu. Mimo nominácie pribudla do družstva Jana Vacková.
"Okrem Kováčovej, Oravcovej a Lawlessovej, ktorá príde z USA po dohode s reprezentačnou trénerkou až na Veľkú cenu Slovenska, prišli všetky dievčatá, ktoré dostali reprezentačnú pozvánku. Do družstva bola ešte pozvaná Janka Vacková z Prešova, pretože nás asi najviac bude tlačiť post strednej rozohrávačky. Žirková mala počas celej sezóny problémy, Čarnoká trénovala od januára, avšak nehrala, a Jalčová sa zapojila do prípravy v klube až posledný mesiac," uviedol manažér slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Ivan Benninghaus a pokračoval: "Toto družstvo má však svoju kvalitu a prevažná väčšina dievčat má za sebou dlhoročné skúsenosti, či už na klubovej, alebo reprezentačnej úrovni. Myslím si, že postup by mohol byť reálny."
Prvý tréning absolvujú slovenské reprezentantky v stredu večer v Infinity aréne (18.00) a od štvrtka prejdú na dvojfázový režim. "Príprava bude v Košiciach, čo je zmena oproti avizovanej Nitre. Pre Košice sme sa rozhodli z toho dôvodu, že dokážeme ušetriť značné množstvo financií, keďže ich prísun od štátu je evidentne obmedzený a viac dievčat je práve z Košíc. Myslím si, že tá voľba je správna, pretože na východe je dobré fanúšikovské zázemie," dodal Benninghaus.
Podobne vnímala situáciu aj slovenská krídelníčka Lucia Lásková: "Verím, že sa pod vedením trénerky Chatmanovej prebojujeme na ME 2011. Je možno trošku nevýhodou, ak nie sú všetky hráčky od začiatku spolu, ale gro reprezentácie je už spolu dlho, takže si myslím, že do dvoch týždňov sa už všetky zídeme a v priebehu zostávajúceho času sa zohráme a vytvoríme dobrú partiu nielen na ihrisku," povedala Lásková a dodala: "Mrzí ma, že štát nedotuje viac šport ako taký a najmä tie športy, ktoré prinášajú na Slovensko nejaké úspechy. Ak sa to nezmení, bude to biedne, budú sa hľadať dobrí ľudia, ktorí pomôžu a podajú pomocnú ruku, ako to bolo aj v tomto prípade."
Reprezentantky sa 15. júla presťahujú na turnaj do Maďarska, po ktorom ich opäť čaká zraz v Košiciach, nasleduje turnaj v Turecku a po ňom Veľká cena Slovenska (Košice).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies