Slováci prepadli online nakupovaniu: V lete idú na dračku najmä ventilátory a osviežovače

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 15:41 • 2 min
Slováci prepadli online nakupovaniu: V lete idú na dračku najmä ventilátory a osviežovače

BRATISLAVA - Slováci reagujú na už niekoľko týždňov trvajúce horúčavy a hromadne kupujú ventilátory a klimatizácie. Podľa internetového obchodu Hej.sk idú "na dračku" najmä stĺpové ventilátory, ale Slováci berú "útokom" tiež klasické stolové ventilátory.

slovakia

left justify in out

Podľa Martina Köteleša z internetového obchodu Hej.sk. sa snažia Slováci vysporiadať s vysokými teplotami trvajúcimi niekoľko týždňov po svojom. Tí, ktorí nemajú šťastie prežiť horúce dni pri mori, jazere, kúpalisku či v klimatizovanej kancelárii, tak hľadajú iné spôsoby osvieženia. Najčastejšie si kupujú ventilátory – či už malé stolové alebo väčšie stĺpové. Týždenne sa ich predajú stovky. Ich predaj oproti chladnejšiemu júnu stúpol viac ako dvojnásobne.
     

Náročnejší ľudia podľa neho vyhľadávajú voľne stojace klimatizácie, ale minimálne malý ventilátor si kúpi takmer každý.
     

Samostatnou kategóriou sú Slováci so záhradami a rodinnými domami. Posledné roky zaznamenávajú rozmach najmä prenosné bazény a tohtoročné extrémne horúce leto tomu pomáha. 
     

Hitom sú ale záhradné osviežovače, ktoré príjemne schladia na záhrade i terase. Pre deti Slováci vyhľadávajú bazéniky so strieškou chrániacou deti pred ostrým slnkom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies