Slováci odsúdili teroristické útoky, Ďurica: Tragédia pre celý svet

NETKY.SK • 18 November 2015, 12:52 • 2 min
Slováci odsúdili teroristické útoky, Ďurica: Tragédia pre celý svet

ŽILINA - Slovenskí futbaloví reprezentanti unisono odsúdili nedávne teroristické útoky v Paríži, zároveň však vyjadrili presvedčenie, že EURO 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) aj s ich účasťou prebehne bez problémov.

slovakia

left justify in out

"Je to smutné. Nechápem to, veď žijeme v 21. storočí. Keď sa dejú takéto veci, naozaj by sme sa mali zamyslieť nad tým, aké sú naše priority," zamyslel sa útočník Michal Ďuriš po utorňajšom prípravnom zápase s Islandom (3:1). V Európe je v súčasnosti výrazne zvýšená teroristická hrozba, čo majú za následok piatkové koordinované útoky v Paríži, ku ktorým sa prihlásil Islamský štát. Tie si vyžiadali až 129 ľudských životov.

 

Vo francúzskej metropole bola v ohrození aj nemecká futbalová reprezentácia, ktorá práve v čase útokov hrala na Stade de France proti domácemu výberu. Na štadión sa pokúsil preniknúť jeden z atentátnikov, no po neumožnenom vstupe zo strany usporiadateľa sa odpálil. V okolí areálu nasledovalo ešte niekoľko výbuchov. Z preventívnych bezpečnostných dôvodov pristúpili organizátori k zrušeniu dvoch utorňajších prípravných zápasov Belgicko - Španielsko a Nemecko - Holandsko.

 

"Všetci sme z toho šokovaní, je to obrovská tragédia pre celý svet," tvrdí stopér Ján Ďurica. "Na EURO sa chystajú aj naše rodiny. To, čo sa stalo v Paríži, na pokoji určite nepridáva. Myslím si však, že šampionát sa nikam nebude prekladať. Verím, že si Francúzsko poradí s bezpečnostnými opatreniami a šampionát prebehne bez väčších problémov," tvrdí Ďurica.

 

Žreb finálového turnaja ME sa uskutoční v sobotu 12. decembra v Paríži, Slováci budú figurovať v treťom koši.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies