Slováci majú postup vo vlastných rukách

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 18:50 • 2 min
Slováci majú postup vo vlastných rukách

HELSINKI - Slovenská hokejová reprezentácia má postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta v Helsinkách opäť vo vlastných rukách. Dopomohli jej k tomu Lotyši, ktorí zdolali v pondelkovom popoludňajšom zápase na svetovom šampionáte Francúzov 3:1.

slovakia

left justify in out

Vďaka tomuto výsledku je jasné, že Slovensko posunie do štvrťfinále každé víťazstvo v riadnom hracom čase nad USA. Súboj sa hrá v utorok od 11.15 h SELČ. Slováci aj pred rokom rozhodovali o postupe medzi najlepšiu osmičku až v poslednom vystúpení v základnej skupine. Vtedy nesmeli prehrať v riadnom hracom čase s Francúzskom, čo sa im napokon podarilo (víťazstvo 5:4, pozn.).

Za istých okolností sa Slovensko dostane do štvrťfinále aj v prípade zisku jedného či dvoch bodov s USA. Záležať bude od výsledkov zvyšných dvoch stretnutí Francúzsko - Nemecko a Fínsko - Lotyšsko. "Sústredime sa na svoj zápas, čo bude v iných dueloch, to už neovplyvníme. Samozrejme, pozriem si výsledky a verím, že pre nás budú pozitívne," tvrdil brankár SR Rastislav Staňa.

Slovenskí hráči chcú k poslednému súboju na turnaji pristúpiť s veľkým nasadením. S Američanmi, ktorých doteraz v Helsinkách zdolali iba Rusi, ich však čaká náročný duel. "Sústredime sa len na svoj zápas, len ten môžeme ovplyvniť. Nálada v tíme je dobrá, stále máme o čo hrať," doplnil obranca Branislav Mezei.

Slovensko postúpi do štvrťfinále, ak:
- zdolá v riadnom hracom čase USA
- zdolá po predĺžení či samostatných nájazdoch USA a zároveň Nemecko nezdolá v riadnom hracom čase Francúzsko a Lotyšsko zasa po 60 minútach Fínsko.
- prehrá po predĺžení či samostatných nájazdoch s USA a zároveň Nemecko prehrá po predĺžení či samostatných nájazdoch s Francúzskom a Lotyšsko nevyhrá v riadnom hracom čase nad Fínskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies