Situácia na cestách je mimoriadne komplikovaná, slabá dohľadnosť, poľadovica a snehové záveje

NETKY.SK • 5 Január 2017, 18:24 • 2 min
Situácia na cestách je mimoriadne komplikovaná, slabá dohľadnosť, poľadovica a snehové záveje

Bratislava 5. januára (TASR) - V dôsledku sneženia a silného nárazového vetra sa na slovenských cestách môžu tvoriť snehové jazyky a záveje.

slovakia

left justify in out

Taktiež môže sneh naviaty na vozovky namŕzať. Pri nízkych teplotách je zas na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko výskytu poľadovice. Informuje Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojho webu zjazdnost.sk.

 

SSC upozorňuje vodičov, že pre sneženie je dohľadnosť do 200 metrov v lokalitách Pusté Pole, Spišská Stará Ves, Haligovce, Malý Lipník, Stará Ľubovňa a Liptovské Matiašovce.

 

Cesta III/3061 Štrba - Šuňava je z dôvodu sneženia, silného vetra a tvorby snehových závejov uzatvorená. Na horskom priechode Zbojská, na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá a na ceste II/531 Tisovec je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu. Na horskom priechode Dobšiná je nutné použiť snehové reťaze pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies