Silvestrovský program s ohňostrojom pre deti v Trnave napokon predsa bude

NETKY.SK • 30 December 2016, 16:30 • 2 min
Silvestrovský program s ohňostrojom pre deti v Trnave napokon predsa bude

TRNAVA – V centre Trnavy nebude na Silvestra po rokoch žiadny program, prelom rokov pripomenie len ohňostroj tesne po polnoci.

slovakia

left justify in out

Avizovaný program pre deti aj s večerným ohňostrojom určeným pre najmenších organizátor zrušil. Ivan Novotný zo spoločnosti Mediaflash tento krok vysvetľuje všeobecne záväzným nariadením mesta o obmedzení používania pyrotechniky, ktoré umožňuje jej používanie v Trnave len dve hodiny v roku od 31. decembra od 23:00 do 01:00.

 

Ohňostroj pre deti plánovala spoločnosť odpáliť po skončení detského programu o 17:30, za čo by jej hrozila pokuta až do výšky 6 638 eur. Bez tohto ohňostroja spoločnosť stratila záujem o organizovanie ďalšieho programu. Program v posledný deň roku v Trnave už niekoľko rokov na vlastné náklady pripravovala spoločnosť Mediaflash, ktorá v meste organizuje aj vianočné trhy.


Nariadenie o obmedzení používania pyrotechnických výrobkov platí v Trnave od 1. augusta tohto roku. Podľa primátora Petra Bročku snahou a dobrým úmyslom poslancov bolo chrániť najmä najmenšie deti a domáce zvieratá pred nadmerným hlukom a stresom z vybuchujúcej pyrotechniky. Aktuálne znenie nariadenia neumožňuje udelenie žiadnej výnimky.

 

"Je to pre nás poučenie, rozsah všeobecne záväzného nariadenia prehodnotíme na februárovom zastupiteľstve,“ dodal Bročka s tým, že situácia ho mrzí. Organizátor silvestrovského programu však podľa neho mohol situácii predísť, keby svoj program nenahlasoval až vo štvrtok 29. decembra. Keď zistil, že za ohňostroj mu hrozí veľká pokuta, zrušil celý pripravovaný program. Jeho súčasťou malo byť na Trojičnom námestí divadelné predstavenie pre deti, detská diskotéka, ohňostroj pre rodiny s deťmi a neskôr predpolnočná diskotéka. Mesto Trnava organizuje len tradičný polnočný ohňostroj, za ktorý zaplatí 3 000 eur.

Silvestrovský program v centre mesta napokon bude

 

Silvestrovský program aj s ohňostrojom pre deti o 17:30 v Trnave napokon bude. Organizátor programu najskôr oznámil, že ohňostroj v tomto čase nemôže odpáliť, pretože mu to neumožňuje nariadenie mesta a preto zrušil okrem večerného ohňostroja aj divadlo pre deti a večernú diskotéku. Podľa primátora Petra Bročku program aj s ohňostrojom bude. Použitý však po konzultáciách s odborníkmi na pyrotechniku bude taký druh ohňostroja, ktorý nie je v rozpore s platným všeobecne záväzným nariadením.


,,Počas rodinného Silvestra použije firma podobný typ ohňostroja ako bol pôvodne zamýšľaný, s tým rozdielom, že tento typ nie je obmedzený v príslušnom všeobecne záväznom nariadení a bude ho možné použiť bez toho, aby bolo porušené platné nariadenie mesta,“ povedal Bročka.

 

Konať sa bude aj večerná diskotéka na Trojičnom námestí so začiatkom o 20:00. Po polnoci bude odpálený najmenej desaťminútový novoročný ohňostroj, ktorý si objednala radnica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies