Silné búrky v USA môžu skomplikovať cestovanie na Deň vďakyvzdania

NETKY.SK • 27 November 2013, 13:36 • 2 min
Silné búrky v USA môžu skomplikovať cestovanie na Deň vďakyvzdania

CHICAGO - Silné búrkové pásmo so snehom, ľadom a dažďom môže skomplikovať cestovné plány obyvateľov USA, ktorí sa pripravujú na americký sviatok Deň vďakyvzdania, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pre smrtiace búrky, ktoré zúria nad stredom Atlantického oceánu a na severovýchode, zatiaľ nebolo v USA potrebné odložiť alebo zrušiť veľa letov. Meteorológovia však očakávajú, že počasie sa v priebehu dňa zhorší. "Načasovanie búrky nemohlo byť horšie," povedal hovorca Národného meteorologického úradu Chris Vaccaro. Dodal, že búrka sa vyvíja a zosilňuje, čo prináša množstvo hrozieb.

Silný dážď a vietor sa dnes očakáva v oblasti východného pobrežia - od Severnej a Južnej Karolíny až po severovýchod. V regióne Apalačských vrchov, v západnej Pensylvánii a v západnej časti amerického štátu New York by mohlo mrznúť a snežiť.

Predpokladá sa, že od údolia rieky Ohio po centrálnu časť amerického severovýchodu bude celkový úhrn snehových zrážok menej ako 25,4 centimetra. Iný búrkový systém, ktorý sa vyvinul na západe Spojených štátov, si už vyžiadal najmenej 11 obetí, z toho polovicu v Texase.  Avšak aj slabší búrkový systém, ako bude ten prichádzajúci, je potenciálne zlou správou pred Dňom vďakyvzdania - keď sa očakáva najväčší počet cestujúcich v roku.

Počas predĺženého sviatočného víkendu bude v Spojených štátoch cestovať vyše 43 miliónov ľudí, z tohto drvivá väčšina po cestných komunikáciách. Viac ako tri milióny cestujúcich by však podľa očakávania mali prejsť cez letiská.

Zlé počasie môže skomplikovať prílety a odlety na niektorých z najrušnejších letísk východného pobrežia USA vrátane New Yorku, hlavného mesta Washingtonu, Filadelfie, Bostonu a Charlotte v Severnej Karolíne.

Dopravné úrady odporučili ľuďom, aby skontrolovali svoje lety u leteckých spoločností a obmedzili rýchlosť na hlavných cestách. Dopravní experti rátajú s tým, že leteckí pasažieri možno nebudú musieť kvôli počasiu zaplatiť poplatky za zmenu rezervácie letov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies