SC: Posledným štvrťfinalistom Dunajská Streda alebo Trnava

NETKY.SK • 29 November 2016, 12:21 • 2 min
SC: Posledným štvrťfinalistom Dunajská Streda alebo Trnava

BRATISLAVA - Postup medzi elitnú osmičku v slovenskej pohárovej futbalovej súťaži Slovnaft Cupe 2016/2017 si už v októbri zabezpečili AS Trenčín (obhajca prvenstva), ŠK Slovan Bratislava, MŠK Žilina, MFK Skalica, FK Poprad a ŠKM Liptovský Hrádok, k tomuto poltuctu pribudol minulý týždeň MFK Zemplín Michalovce.

slovakia

left justify in out

Posledný ôsmy štvrťfinalista bude známy v stredu večer po skončení zostávajúceho duelu osemfinálového 5. kola FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava. Začiatok tohto stretnutia je o 19.00 h, hlavným rozhodcom Boris Marhefka, na čiarach mu budú pomáhať Tomáš Vorel a Peter Chládek. Aj v tejto fáze národného pohára sa hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, ale hneď nasledujú pokutové kopy.

Futbalistom Dunajskej Stredy patrí po 17. kole najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 9. miesto so 17 bodmi, ich trnavský súper má o deväť bodov viac a figuruje na 4. priečke klasifikácie. Z tohto pohľadu je FC Spartak favoritom, ale klub zo Žitného ostrova v novej DAC Aréne ešte nezaváhal (najskôr zdolal majstrovský AS Trenčín 2:0 a v sobotu si v rámci 16. kola Fortuna ligy poradil aj s Michalovcami 2:1, pozn.) a úspešnú šnúru bude chcieť natiahnuť aj v pohárovom súboji. "Zápas proti MFK Zemplín je už za nami, a hoci netreba zabudnúť na víťazstvo, už sa treba koncentrovať na Trnavu," uviedol pre klubový web strelec rozhodujúceho gólu proti Michalovciam, 21-ročný maďarský krídelník Kristopher Vida a pokračoval: "Pred nami je derby. Dostal som viacero odkazov od fanúšikov, že sa opäť chystajú na štadión. Musíme ukázať svoju silu a sústrediť sa na to, aby sme išli v pohári čo najďalej. My pre to spravíme všetko."

Po debakli v Žiline (0:7) a abdikácii trénera Miroslava Karhana, ktorú však vedenie "andelov" neprijalo, sa futbalisti Spartaka Trnava spamätali a naladili sa na víťaznú vlnu. V ostatných dvoch ligových vystúpeniach naplno zabodovali pri skóre 6:1 - najskôr uspeli na pôde nováčika z Prešova (3:1) a v nedeľu 27. novembra doma presvedčivo zdolali Myjavu (3:0). "V kabíne sme mali medzi sebou diskusiu, že musíme konečne začať hrať. Myslím si, že padla na úrodnú pôdu," zdôraznil na oficiálnej internetovej stránke klubu kapitán trnavského mužstva a strelec jedného gólu proti Myjave Martin Mikovič. Dvadsaťšesťročný krídelník si je vedomý, že hráči FC DAC 1904 dostali impulz v podobe nového štadióna a posledné dve stretnutia neprehrali.

"Je dobré, že sú v eufórii. Môže nám vyhovovať, že sa hrá u nich: budú pod tlakom, teším sa na atmosféru. Musíme to zvládnuť, chceme si zahrať finále," dodal Mikovič. K jeho slovám sa krátko pridal aj bosniansky spoluhráč zo stredu poľa Emir Halilovič, ktorý skóroval dvakrát proti Myjave a bol hlavnou postavou nedeľňajšieho ligového duelu: "V Dunajskej Strede to bude možno zápas jesene, chceme postúpiť."

Aj štvrťfinálové 6. kolo (plánovaný termín 7. marca 2017) sa hrá na jeden zápas. Semifinále národného pohára má termíny 5. a 11. apríla 2017 (hrá sa už na odvetu). Finále Slovnaft Cupu by sa malo odohrať 1. mája 2017, v prípade nerozhodného výsledku nasleduje predĺženie 2x15 minút a až potom prípadný rozstrel z "bieleho bodu". Držiteľom minulosezónnej trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí 29. apríla 2016 na trávniku v trnavskej City Arene uspeli proti ŠK Slovan Bratislava a zdolali "belasých" 3:1, hoci ešte v 77. min prehrávali. Duel týchto dvoch protivníkov sa v rozhodujúcom súboji Slovnaft Cupu nezopakuje v tejto sezóne 2016/2017, keďže Trenčín i Slovan figurujú v dolnej časti "pavúka" a narazia na seba už vo štvrťfinále.

Program zostávajúceho stretnutia osemfinálového 5. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu 2016/2017 (hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale hneď nasleduje jedenástkový rozstrel):

Streda 30. novembra:
FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava (19.00 h), rozhoduje: Boris Marhefka

Dvojice vo štvrťfinále (zhora podľa "pavúka") Slovnaft Cupu - plánovaný termín 7. marca 2017:
FC DAC 1904 Dunajská Streda/FC Spartak Trnava - FK Poprad
MFK Skalica - MŠK Žilina
ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce
ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies