Sankcie by nemali nemeckých poľnohospodárov zásadne poškodiť

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:57 • 2 min
Sankcie by nemali nemeckých poľnohospodárov zásadne poškodiť

HAMBURG - Nemeckí poľnohospodári by nemali utrpieť závažné škody pre ruské sankcie, ktoré obmedzujú dovozy potravín zo západných krajín ako odplatu za reakciu Západu na krízu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v stredu minister poľnohospodárstva Christian Schmidt. Nemecko hľadá nové trhy, aby nahradilo Rusko, povedal Schmidt pre televíznu stanicu ARD. "Celkovo len 0,5 % našej (poľnohospodárskej) produkcie odišlo doteraz do Ruska," uviedol Schmidt s tým, že najviac ovplyvnený by bol export mäsa a mlieka. Dodal, že "budem cestovať, aby som sprístupnil nové trhy pre našich výrobcov. Čoskoro budem v Číne, kde je veľký záujem o nemecké potraviny a produkciu." 

 

Podľa výsledkov prieskumu spoločnosti EY zverejnených v utorok, iba jedna zo šiestich malých a stredných firiem v Nemecku pocítila nepriaznivý vplyv napätia medzi Ruskom a Západom na svojom podnikaní. Z prieskumu ďalej vyplýva, že približne 83 % malých a stredných firiem v Nemecku uviedlo, že ich podnikanie napätie neohrozilo. Iba päť percent firiem v prieskume uviedlo, že zaznamenali "významný" dopad na svoje podnikanie, kým 12 % spoločností označilo zásah sankcií do ich podnikania za minimálny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies