Sándor Vörös a Júlia Kosturová sú najlepší bencheri starého kontinentu

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 14:35 • 2 min
Sándor Vörös a Júlia Kosturová sú najlepší bencheri starého kontinentu

TRNAVA - Šampionát starého kontinentu v tlaku na lavičke priniesol hneď v úvodné dni pre Slovenských reprezentantov dve víťazstvá v absolútnom poradí.

slovakia

left justify in out

Počas prvých dvoch dní sa v Trnave na WUAP majstrovstvách Európy v tlaku na lavičke predstavilo spolu 122 bencherov z 11 krajín starého kontinentu. Slovenský reprezentanti mali od začiatku ambíciu získať nielen medailové umiestnenia v jednotlivých vekových a váhových kategóriách, ale pre usporiadateľskú krajinu chceli vybojovať aj miesta na stupňoch víťazov v absolútnom poradí.

V prvý deň sa na súťažnom pódiu predstavili pretekári v kategóriách dorastencov, juniorov a masters (pretekári starší ako 40 rokov). Kategóriu dorastencov a juniorov ovládol v absolútnom poradí maďarský reprezentant Gábor Katona, ktorý dokázal na šampionáte získať okrem víťazstva aj zápis do rekordných tabuliek. Výkonom 330 kg v tlaku na lavičke vytvoril nový svetový rekord v kategórii do 110 kg. Najlepším slovenským reprezentantom bol dorastenec Gabriel Kováč - majster Európy v kategórii T18-19 v kategórii do 82,5 kg. Výkonom 235 kg utvoril nový svetový rekord a v absolútnom poradí obsadil druhé miesto. V kategórii masters v absolútnom poradí dominoval opäť maďarský reprezentant. Sándor Béres dokázal vytlačiť na lavičke 330 kg v kategórii do 140 kg. Aj jeho výkon bol zároveň novým svetovým rekordom. Najlepším slovenským reprezentantom sa stal Ján Orosz, víťaz kategórie M45-49 do 125 kg. Výkon 280 kg mu stačil v absolútnom poradí iba na nepopulárne 4. miesto.

Druhý deň priniesol naopak dve prvenstvá v absolutke pre Slovensko. Sándor Vörös získal titul majstra Európy v kategórii Open do 125 kg výkonom 330 kg. V absolútnom poradí sa postavil počas záverečného ceremoniálu na najvyšší stupeň. Tretím miestom v absolutke potvrdil príslušnosť slovenských bencherov k európskej špičke Erik Bačinský, majster Európy v kategórii do 75 kg, ktorý získal titul výkonom 225 kg. V kategórii žien malo Slovensko taktiež najvyššie ambície. Dominanciu potvrdila vekom ešte juniorka Júlia Kosturová. Víťazstvom v kategórii do 75 kg a výkonom 170kg (nový svetový rekord) si vybojovala aj víťazstvo v absolútnom poradí medzi ženami. Na tretie miesto v absolutke sa prebojovala ďalšia Slovenka, víťazka kategórie Open do 67,5 kg Dagmar Liptáková výkonom 127,5 kg.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies