Samovražedné útoky v Iraku: Terčom sa stalo kúpalisko!

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 17:58 • 2 min
Samovražedné útoky v Iraku: Terčom sa stalo kúpalisko!

BAGDAD - Najmenej 12 obetí si dnes vyžiadali útoky dvoch samovražedných atentátnikov na preplnené kúpalisko v severnom Iraku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje a miestneho predstaviteľa.

 

K útokom došlo v meste Túz Chúrmátú, ktoré leží približne 175 kilometrov severne od hlavného mesta Bagdad. Zranených je ďalších 45 osôb. Väčšina obetí sú šíiti pochádzajúci z miestne turkménskej menšiny.

 

Za útok zatiaľ niekto neprevzal zodpovednosť. Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát ale nedávno vykonali sériu bombových útokov v Bagdade a ďalších provinciách. Pri jednom z nich zahynulo viac ako 100 osôb.

 

Bezpečnostné sily a milície sa v súčasnosti sústreďujú na západnú provinciu Anbar, kde sa pripravujú na ofenzívu na dobytie prevažne sunnitskej oblasti z rúk radikálnej sunnitskej skupiny.

 

Starosta mesta Túz Chúrmátú a dvaja policajti povedali, že jeden z útočníkov sa odpálil západne od bazéna, v ktorom sa nachádzali desiatky ľudí, vrátane detí.

 

Ďalší útočník odpálil svoju nálož ukrytú v motorke vo vchode na kúpalisko, keď sa záchranné tímy a polícia pokúšali evakuovať obete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies