Sagana čakajú zvláštne preteky o štvrtý titul majstra SR

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:22 • 2 min
Sagana čakajú zvláštne preteky o štvrtý titul majstra SR

SLAVKOV PRI BRNE - Cyklista tímu Cannondale Peter Sagan sa pokúsi v nedeľu v Slavkove pri Brne o štvrtý titul majstra SR v sérii a dobré naladenie sa pred Tour de France, ktorá sa začne o týždeň v anglickom Leedsi.

slovakia

left justify in out

Na prestížnom podujatí by sa chcel opäť predstaviť v drese majstra Slovenska, aj keď šampionát sú špecifické preteky. Na štarte v Slavkove pri Brne bude s výnimkou Romana Kreuzigera celá slovenská a česká špička. Predstavia sa všetci Slováci jazdiaci v tímoch ProTour - okrem Petra Sagana aj Peter Velits, Martin Velits, Michael Kolář a Juraj Sagan. V rámci jedných pretekov sa idú vlastne štyri - rozdajú sa slovenské i české tituly v elite i do 23 rokov. Vďaka tomu sa očakáva zaujímavé zápolenie.

 

Najlepší Slováci i Česi sa tentoraz na rozdiel od iných pretekov nebudú môcť spoliehať na podporu jazdcov z tímu. V porovnaní s domácimi klubovými jazdcami budú v menšine. "Sú to špecifické preteky, vlastne dvoje v jedných, keďže s nami bojujú aj Česi a ich súboje môžu ovplyvniť aj vývoj nášho šampionátu. Ide mi o slovenský majstrovský dres. Majstrovstvá Slovenska sú však pre mňa ťažšie ako Okolo Švajčiarska, keďže na nich idem bez výraznejšej podpory tímu proti klubom s početným zložením," vravel o štyroch pretekoch v jedných pred rokom Peter Sagan, ktorý tento rok zatiaľ vyhral šesť pretekov. 


Na pelotón čaká v nedeľu od 11.30 h dvanásť náročných okruhov s celkovou dĺžkou 192 km. Trať povedie zo Slavkova pri Brne cez Rousínov a Němčany späť do Brna. Okrem Sagana by mohli zo Slovákov v boji o národný titul miešať kocky bratia Velitsovci, Kolář, Maroš Kováč, Patrik Tybor či Matej Jurčo. 

 

Už v sobotu budú v Slavkove bojovať o národné majstrovské dresy ženy a juniorky od 10.00 h na 96 km, po nich popoludní prídu juniori na 128 km. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies