Ruská FSB zadržala islamistov: Chystali atentáty v Moskve a Ingušsku

NETKY.SK • 15 November 2016, 09:50 • 2 min
Ruská FSB zadržala islamistov: Chystali atentáty v Moskve a Ingušsku

MOSKVA - Agenti ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) zadržali piatich členov bunky, ktorá je napojená na džihádistickú organizáciu Islamský štát a v Ingušsku a Moskve pripravovala teroristické útoky. S odvolaním sa na zdroj v FSB o tom dnes informovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Počas prehliadky domu, v ktorom sa podozrivé osoby skrývali, agenti FSB v špeciálne vybudovanej skrýši našli a zhabali päť kusov strelných zbraní a dve výbušné zariadenia. Na výrobu každého z nich bolo použitých zhruba desať kilogramov TNT.

 

FSB našla aj podomácky vyrobené rozbušky k výbušným zariadeniam a náboje k rôznych typom strelných zbraní.

 

V prípade sa začalo trestné konanie pre podozrenie zo zapájania sa do činnosti teroristickej organizácie zakázanej v Rusku.

 

Zdroj Interfaxu dodal, že októbri tohto roku bol pri protiteroristickej operácii FSB v Ingušsku zlikvidovaný vodca tejto teroristickej bunky a jeho piati komplici.

 

Koncom minulého týždňa FSB oznámila, že zatkla desať ľudí, ktorí plánovali teroristické útoky v Moskve a Petrohrade a mali styky s IS. Zadržaní pochádzajú z krajín strednej Ázie. Názvy štátov FSB nešpecifikovala, uviedla len, že k zatknutiam došlo v spolupráci s bývalými sovietskymi republikami Kirgizskom a Tadžikistanom.

 

Zadržaným osobám boli vtedy zhabané podomácky vyrobené výbušniny a strelné zbrane. Podozriví sa priznali, že majú styky s niektorými vyššie postavenými členmi Islamského štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies