Ruská armáda sformuje na svojom západnom krídle tri nové divízie

NETKY.SK • 12 Január 2016, 11:54 • 2 min
Ruská armáda sformuje na svojom západnom krídle tri nové divízie

MOSKVA - Ruská armáda sformuje tento rok na svojom západnom krídle tri nové vojenské divízie. Informoval o tom dnes ruský minister obrany Sergej Šojgu.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry RIA Novosti povedal, že ide o jeho tohtoročnú "najdôležitejšiu úlohu". Zdôraznil, že okrem sformovania divízii je potrebné vybudovať aj miesta trvalej dislokácie vrátane vybudovania zodpovedajúcich polygónov a skladovacích a ubytovacích zariadení.

 

Minister avizoval, že tento rok sa plánuje dokončiť taktiež výstavba vojenských objektov v ostrovnej časti Arktídy. "V podstate je nevyhnutné dokončiť všetko, čo sa týka ostrovnej časti. Potom pristúpime k druhej etape výstavby a založenia našich základní v Arktíde," uviedol Šojgu. Doplnil, že chce dobudovať aj infraštruktúru na Kurilských ostrovoch na Ďalekom východe.

 

Rezort obrany podľa neho bude aj tento rok vykonávať neočakávané kontroly bojovej pohotovosti vo všetkých vojenských okruhoch a bude klásť mimoriadny dôraz na presun jednotiek na dlhé vzdialenosti.

 

Osobitný dôraz bude kladený na posilnenie potenciálu strategických jadrových síl a realizáciu obranno-kozmických programov. Raketové vojská strategického určenia (RVSN) uvedú tento rok do služby päť raketových plukov vybavených modernými raketovými systémami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies