Roland Garos: Wawrinka pripomenul Kordu spred 16 rokov

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 11:11 • 2 min
Roland Garos: Wawrinka pripomenul Kordu spred 16 rokov

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Wawrinka si nedávno skrátil krstné meno zo Stanislasa na prvé štyri písmená, v pondelok mu nečakane skrátil pobyt na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros na štyri sety Španiel Guillermo García-López, ktorý v dueli hráčov s jednoručným bekhendom triumfoval 6:4, 5:7, 6:2, 6:0.

slovakia

left justify in out

Tretí muž svetového rebríčka Wawrinka je prvým úradujúcim šampiónom z rovnako významných melbournských Australian Open, ktorý neuspel už v 1. kole RG, od sezóny 1998, keď sa to pritrafilo Čechovi Petrovi Kordovi, informovala Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Celkovo netrvalo čakanie na takýto prípad na úrovni veľkej štvorky príliš dlho: Španiel Rafael Nadal vlani ako šampión z francúzskej metropoly zakopol na úvod Wimbledonu. 

 

"Myslím si, že emócie mnou nelomcovali do takej miery, ako bývalo zvykom. Bojoval som o každý bod," citovalo Garcíu-Lópeza, 41. v renkingu ATP, twitterové konto podujatia. Španiel dosiahol svoj 11. úspech proti niektorému členovi Top 10 (popri 33 nezdaroch). "Tento zápas odzrkadlil celú moju sezónu. Som uvoľnený a ide mi to. Cítil som sa byť veľmi silný a podľa mňa súpera zrazilo práve to, že mentálne na tom nebol natoľko dobre," povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov 30-ročný García-López, ktorého v 2. kole vyzve domáci Adrian Mannarino. 

 

"Snažil som sa nájsť moju hru, nájsť agresivitu, nájsť čokoľvek. Nepodarilo sa mi to. On je naozaj dobrý hráč a roky mi to bolo jasné. Nič teda proti nemu, ale myslím si, že dnes to všetko bolo o mne. Počínal som si príšerne," povzdychol si Wawrinka, ktorý spáchal 62 nevynútených chýb. "Moja kariéra sa posunula do iného kontextu a musím znova poskladať čriepky - získal som grandslamový titul, trofej z úrovne Masters 1000, tretí post v hodnotení, všetko je odlišné a mne sa zatiaľ nepodarilo dať to úplne dokopy pod vplyvom toho iného tlaku," uznal zronený 29-ročný Švajčiar, ktorý nenadviaže na Američana Jima Couriera, od sezóny 1992 posledného hráča s double Melbourne - Paríž. 

 

"Mám výkyvy. Preto konštatujem, že nie som na úrovni Djokoviča, Nadala či Federera, ktorí sú na vrchole roky a vyhrávajú všetko. Dokážem ich zdolať, ale to neznamená, že som na ich výške," skonštatoval Wawrinka, ktorý v bilancii zo vzájomných duelov vedie už len 5:3. Rivalita sa začala už pred desiatimi rokmi v Barcelone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies