Robo Opatovský a Peter Cmorik vzdali hold Michaelovi Jacksonovi

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 17:05 • 2 min
Robo Opatovský a Peter Cmorik vzdali hold Michaelovi Jacksonovi

BRATISLAVA - Robo Opatovský a Peter Cmorik nahrali spoločný duet. V novej pesničke Niečo je tu zlé vzdali hold Michaelovi Jacksonovi.

slovakia

left justify in out

Už to bude päť rokov od okamihu, keď sa svet dozvedel šokujúcu správu o tragickej smrti kráľa popu Michaela Jacksona. Zomrel  nečakane na predávkovanie liekmi 25. júna 2009. Jeho hudba zasiahla milióny ľudí na celom svete, jeho štýl tanca bol nezameniteľný, jeho skladateľský talent dodnes obdivujú mnohí renomovaní autori.
     

Michael Jackson poznačil aj život Roba Opatovského. Vstúpil doň v čase, keď bol náš známy spevák ešte len školopovinné dieťa. „Všetci sme ho vtedy obdivovali, inak to ani nešlo. Rovnako všetci sme tiež skúšali jeho moonwalk,“ spomína s úsmevom. „Dokonca som mal peračník s Michaelovým portrétom a dodnes si pamätám, ako som na kolotočoch nevedel odtrhnúť zrak od jeho papierovej makety v nadživotnej veľkosti.“
     

Robo sledoval Jacksonovu kariéru aj v dospelosti, dokonca do svojho repertoáru prevzal známu baladu You Are Not Alone. Michaelova nečakaná smrť ho šokovala. „Vôbec som tomu nemohol uveriť. Veď mal len 50 rokov, toľko skvelej hudby ešte mohol zložiť. Jeho skladby zostanú naozaj večne živé, nepochybujem o tom, že si ich budú spievať aj naše vnúčatá.“
     

Hold svojmu veľkému vzoru vyjadril Robo Opatovský aj v novej pesničke Niečo je tu zlé. Hneď na prvé počutie zistíte, že sa vymyká z jeho tradičného repertoáru, ba dokonca znie ako „jacksonovka“. Robo si k nahrávaniu navyše pozval speváka, ktorý svojím typickým chrapľavým hlasom piesni dodáva jacksonovskú naliehavosť – Petra Cmorika. Ten s nápadom bez výhrad súhlasil. „Hudba je len jedna, delí sa iba na dobrú alebo zlú. Ak viem, že dokážem nahrávke dodať iný feeling ako Robo, rád idem do toho. Som presvedčený, že naše hlasy spolu môžu fungovať. V tomto smere nemám žiadne predsudky,“ hovorí.
     

Tak vznikla skladba, v ktorej sa spojili dvaja interpreti známi svojím bezchybným spevom, aby vzdali hold spevákovi právom označovanému za kráľa popu. Pesnička Niečo je tu zlé je prvým netradičným mužským duetom Roba Opatovského a Petra Cmorika. 
     

Prvýkrát ho spoločne zaspievajú už túto sobotu 7. júna na podujatí Paráda v areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies