Rezort hľadá dodávateľa krmiva pre služobné psy

NETKY.SK • 3 November 2013, 12:38 • 2 min
Rezort hľadá dodávateľa krmiva pre služobné psy

BRATISLAVA - Služobné psy podľa odhadov ministerstva vnútra skonzumujú počas štyroch rokov potravu za viac ako 1,7 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Služobné psy ministerstva vnútra skonzumujú počas štyroch rokov potravu v hodnote viac ako 1,7 milióna eur. Vyplýva to z vyhláseného tendra, v ktorom rezort vnútra hľadá firmu, od ktorej bude najbližšie štyri roky kupovať krmivo. Na ministerstve predpokladajú, že počas tohto obdobia nakúpia potravu za 1 757 400 eur, píše sa v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.

Dodávka kompletného krmiva pre služobných psov má zahŕňať granule pre šteňatá, mladých a dospelých psov, gravidné a kojace suky, zvlášť granule pre veľmi aktívne a zaťažené psy ako aj sušené mlieko pre šteňatá, krmivo v konzervách a tiež salámu pre psov. Pri vyhodnocovaní súťaže majú rozhodnúť kritériá maximálna cena a kvalitatívne hodnoty predmetu zákazky, a to v pomere 60 k 40.

V súčasnosti slúži v policajnom zbore približne 650 psov a 500 psovodov. Deväťdesiat percent psov je nemecký ovčiak, zvyšok belgický ovčiak, labrador, rottweiler, staford a bradáč. Jediná chovateľská stanica polície na Slovensku sa nachádza v Moravskom Svätom Jáne. Zo psov sa môžu stať špecialisti na vyhľadávanie drog, výbušnín, tabaku, záchranárske práce, mŕtvolný pach, akcelerátory horenia aj vyhľadávanie bankoviek. Podľa vyjadrení polície majú záujem o naše služobné psy aj v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies