Renomovaný archeológ Ehud Necer sa smrteľne zranil počas vykopávok

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:48 • 2 min
Renomovaný archeológ Ehud Necer sa smrteľne zranil počas vykopávok

Renomovaný archeológ Ehud Necer sa smrteľne zranil počas vykopávok

slovakia

left justify in out

Popredný izraelský archeológ Ehud Necer zomrel na následky zranení, ktoré utrpel pri páde do jamy počas vykopávok. Oznámili to dnes nemocničné zdroje.
      Tragédii venovali veľký priestor všetky izraelské médiá. Poľutovanie nad smrťou renomovaného 76-ročného vedca vyjadril aj izraelský premiér Benjmanin Netanjahu.
      Necer podľahol v noci nadnes ťažkým zraneniam, ktoré utrpel v nedeľu v archeologickej lokalite Herodium, nachádzajúcej sa v Predjordánsku medzi Jeruzalemom a Betlehemom.
      Archeológ spadol do niekoľko metrov hlbokej jamy, keď sa počas rozhovoru s kolegami oprel o drevené bezpečnostné zábradlie, ktoré sa následne zlomilo. Okamžite ho previezli do nemocnice, ale lekári ho už ale nedokázali zachrániť.
      Meno Ehuda Necera sa dostalo do svetových médií v roku 2007, keď ohlásil objav 2000-ročnej hrobky biblického kráľa Herodesa Veľkého (37 pred n.l. - 4 n.l.). Necerov tím hľadal vzácnu hrobku v komplexe starovekej pevnosti Herodium v Judskej púšti asi 35 rokov.
      Necer bol jednou zo zakladateľských osobností izraelskej archeológie. Podieľal sa na viacerých kľúčových výskumoch v Izraeli a pôsobil ako profesor Hebrejskej univerzity v Jeruzaleme.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies