Red Bull v generálke na Slovan prehral, pozíciu lídra však uhájil

NETKY.SK • 26 September 2011, 18:29 • 2 min
Red Bull v generálke na Slovan prehral, pozíciu lídra však uhájil

Red Bull v generálke na Slovan prehral, pozíciu lídra však uhájil

slovakia

left justify in out

img

Rakúska futbalová tipp3-Bundesliga mohla mať po víkende a 9. kolách prekvapujúceho lídra, nováčikovi z FC Trenkwalder Admira Wacker zabránil v usadení sa na čele tabuľky iba inkasovaný gól štvrťhodinu pred koncom nedeľňajšieho víťazného zápasu proti Red Bull Salzburg. Skupinový súper Slovana Bratislava v Európskej lige 2011/2012 síce prehral prvýkrát v novej sezóne, ale vedúcu priečku si udržal.
      Salzburčanom zachránil líderskú pozíciu Gonzalo Zarate, ktorý skóroval v 74. minúte a upravil na konečných 2:1 pre Admiru, iba po párminútovom pobyte na ihrisku. Vicemajster má rovnako ako Admira 18 bodov, ale lepšie skóre. Celý zápase odohral slovenský krídelník Dušan Švento.
      Salzburg sa presvedčil o kvalitách nováčika počas celého zápasu, v ktorom bol slabším tímom. Admira potvrdila, že víťazstvá nad majstrom SK Sturm Graz i Austriou Viedeň neboli žiadnou náhodou a zo svojich vysokých ambícií nechce spustiť.
      "Hráme dobre iba vtedy, keď sme na zápas stopercentne psychicky nastavení. Po chybe pri prvom góle sa u nás prejavilo zneistenie. Chyby sú ľudské, ale keď nie je prítomná koncentrácia, nie sú akceptovateľné. Z tohto pohľadu si Admira zaslúžila vyhrať," komentoval po zápase tréner "býkov" Ricardo Moniz. "Vybrali sme si čierny deň, nehrali sme tak, ako sme si to predstavovali, aj keď druhý polčas bol z našej strany už lepší. Víťazstvo však patrí súperovi právom," uznal po stretnutí aj obranca Fränky Schiemer.
      Salzburg prehral na ihriskách súperov vôbec prvýkrát po siedmich víťazných súťažných súbojoch v rade. Ten nasledujúci odohrá doma v EL práve proti Slovanu Bratislava, ktorého hostí vo štvrtok vo svojej Red Bull Arene o 21.05 SELČ.

      Admira Wacker - Red Bull Salzburg 2:1 (2:0).
      Góly: 12. a 24. Hosiner - 73. Zarate, 6500 divákov.
      Zostava Salzburgu: Gustafsson - Hierländer, Schiemer, Pasanen, ŠVENTO - Leitgeb (52. Wallner), Lindgren, Cziommer (46. Jefferson), Jantscher (66. Zarate) - Leonardo, Maierhofer    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies