R. KALIŇÁK: Stále sú otvorené alternatívy, ako dopraviť Karola M. na Slovensko

NETKY.SK • 17 Júl 2012, 10:59 • 2 min
R. KALIŇÁK: Stále sú otvorené alternatívy, ako dopraviť Karola M. na Slovensko

R. KALIŇÁK Stále sú otvorené alternatívy, ako dopraviť Karola M.

slovakia

left justify in out

img

V súčasnosti sú stále otvorené dve až tri alternatívy, ako prepraviť hľadaného Karola M. zo stredoamerického štátu Belize na Slovensko. Povedal to dnes minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). S úradmi v Belize sa podľa neho stále rokuje o tom, ako bude Karol M. odovzdaný slovenským orgánom. 
      "Snažíme sa využiť tie možnosti, ktoré sú jednoduchšie a hlavne rýchlejšie," povedal Kaliňák. Konkretizovať, akými spôsobmi by mohol byť Karol M. transportovaný do vlasti, nechcel. Slovenské orgány činné v trestnom konaní podľa neho požiadali, aby sa okolnosti prevozu nemedializovali, Kaliňák preto avizoval, že "najbližšie dni budú skúpi na informácie". Informačné embargo na prípad Karola M. podľa miestnych médií vydala aj polícia v Belize. 
      Na otázku, či prichádza do úvahy aj možnosť, že sa Karola M. nepodarí dostať na Slovensko, Kaliňák odpovedal, že "je to určite jedna z možností, ktorú si ale určite nepripúšťame".
      Karola M. zatkli v spolupráci s Interpolom v stredu 11. júla v Belize viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je okrem iného zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola M. nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Zastrelený bol v septembri 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Okrem Karola M. z tejto vraždy obvinili aj ďalších štyroch mužov. Karol M. sa pred políciou niekoľko rokov skrýval. V októbri 2010 ho zadržali v poľskom Krakove a vydali na Slovensko. Chybou súdu sa však dostal na slobodu. Údajne sa skrýval aj v Prahe, v Španielsku a pravdepodobne aj ďalších krajinách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies