Putin pozval prezidenta Argentíny do Ruska na majstrovstvá sveta vo futbale

NETKY.SK • 23 Január 2018, 20:19 • 2 min
Putin pozval prezidenta Argentíny do Ruska na majstrovstvá sveta vo futbale

MOSKVA Ruský prezident poznamenal, že vzťahy oboch krajín sú diverzifikované a majú mnoho smerov pre dlhodobú spoluprácu. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident Putin pozval prezidenta Argentíny Mauricia Macriho, na majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa v tomto roku uskutočnia v Rusku. Hlava ruského štátu poznamenala, že vzťahy medzi Ruskom a Argentínou majú dlhodobé korene, pretože diplomatické vzťahy boli založené ešte v roku 1885.

 

Ruský líder udelil osobitnú pozornosť tomuto faktu, že v Argentíne žije najväčšia diaspora Rusov z celej Latinskej Ameriky - 400-tisíc ľudí. On taktiež poďakoval Macrimu za srdečný prístup k svojim krajanom. Mauricio Macri poznamenal, že Argentína tiež počíta s rozšírením spolupráce s Ruskom.

 

"Je veľa smerov, v ktorých môžeme spolupracovať: obchod, kultúra, šport. Som presvedčený, že po tomto stretnutí môžeme prehĺbiť naše vzťahy," povedal Macri. Podľa jeho slov "Argentína udeľuje veľký význam strategickému partnerstvu s Ruskou Federáciou".
 

Prezident Argentíny poďakoval Putinovi za pozvanie navštíviť Rusko počas majstrovstiev sveta. Prvé v histórii Ruska, domáce majstrovstvá sveta vo futbale, budú trvať od 14. júna do 15. júla roku 2018. Zápasy turnaja príjmu také ruské mestá ako Moskva, Petrohrad, Kaliningrad, Volgograd, Kazaň, Nižny Novgorod, Samara, Saransk, Rostov na Donu, Jekaterinburg a Soči. Tím Argentíny bude hrať v skupine D, s národnými tímami Islandu, Chorvátska a Nigérie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies