Putin poslal Obamovi novoročný pozdrav

NETKY.SK • 31 December 2014, 14:37 • 2 min
Putin poslal Obamovi novoročný pozdrav

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes v novoročnom pozdrave svojmu americkému náprotivku Barackovi Obamovi odkázal, že v budúcom roku sa teší na rovnosť vo vzťahoch medzi oboma krajinami, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident pripomenul Obamovi aj nadchádzajúce 70. výročie víťazstva spojeneckých vojsk nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne. To by podľa neho malo slúžiť ako pripomienka "zodpovednosti, ktorú Rusko a Spojené štáty nesú za zachovanie mieru a stability vo svete". Moskva si veľmi želá, aby jej vzťahy s Washingtonom napredovali, ale len ak v nich bude vládnuť "rovnosť a vzájomná úcta".
     

Kremeľ dnes rozoslal niekoľko desiatok novoročných pozdravov adresovaných hlavám štátov a medzinárodných organizácií, ako sú Medzinárodný olympijský výbor (MOV) alebo Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).
     

Podľa agentúry AP je príznačné, že na Putinovom zozname adresátov novoročného pozdravu chýba meno ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies