Putin: Niekoľko krajín hrá v prospech teroristov použitím sily a obchádzajú Bezpečnostnú radu OSN

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 18:06 • 2 min
Putin: Niekoľko krajín hrá v prospech teroristov použitím sily a obchádzajú Bezpečnostnú radu OSN

SOČI - Podľa slov ruského prezidenta sú problémy globálnej a regionálnej bezpečnosti obzvlášť aktuálne. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident Ruska Vladimir Putin vyhlásil, že použitie vojenskej sily niektorými krajinami, ktoré obchádzajú Bezpečnostnú radu OSN, skutočne hrá na prospech teroristov a extrémistov.
   

"Niektorí členovia svetovej komunity sa čoraz viac snažia ignorovať všeobecne uznávané normy a zásady medzinárodného práva, uchyľujú sa k použitiu vojenskej sily a obchádzajú pri tom Bezpečnostnú radu OSN, odmietajú rokovania ako kľúčový nástroj na riešenie medzinárodných sporov," poznamenal prezident v privítaní účastníkov medzinárodného stretnutia vysokých predstaviteľov bezpečnostných dozorcov.
   

"To vytvára politickú a sociálnu nestabilitu, hrá v prospech teroristických a extremistických síl, nadnárodného zločinu, vedie k eskalácii miestnych konfliktov a kríz," dodal Putin.
     

Podľa jeho slov, v súvislosti s tým, problémy zabezpečovania globálnej a regionálnej bezpečnosti nadobúdajú špeciálnu ostrosť. 
     

"Rusko je pripravené na úzku spoluprácu so zahraničnými partnermi v tejto oblasti, ako aj v multilaterálnych formátoch a na bilaterálnom základe," zdôraznil. On taktiež dodal, že fórum, ktoré sa začalo v Soči, poskytne dobrú príležitosť na diskusiu o spôsoboch ako čeliť rôznym hrozbám a výzvam pre medzinárodnú bezpečnosť, vymieňať si skúsenosti a rozširovať profesionálne kontakty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies