Prvé priebežné výsledky by mohli byť známe o 21.30 h

NETKY.SK • 15 November 2014, 18:51 • 2 min
Prvé priebežné výsledky by mohli byť známe o 21.30 h

BRATISLAVA - Prvé priebežné neoficiálne výsledky komunálnych volieb by sa na webstránkach www.statistics.sk a www.volbysr.sk. mohli objaviť hodinu a pol po uzatvorení volebných miestností.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedníčky Štatistického úradu SR Ľudmily Benkovičovej to však bude závisieť aj od práce jednotlivých volebných komisií a kvality odovzdaných zápisníc.
      

"O ôsmej, keď sa zatvoria volebné miestnosti, hneď ako bude prvá miestna zápisnica skontrolovaná a vložená do systému, tak sa na dvoch webových stránkach budú prezentovať výsledky," priblížila Benkovičová. Na webových stránkach budú zverejnené výsledky hlasovania v mestách a obciach. Aktualizovať sa budú každých 10 minút.
      

Ak sa nevyskytnú komplikácie, oficiálne výsledky komunálnych volieb by mohli byť podľa Benkovičovej známe v nedeľu (16. 11.) predpoludním. Vo voľbách pred štyrmi rokmi sa totiž vyskytla komplikácia s jednou zápisnicou, na ktorú štatistici čakali niekoľko hodín.
      

Slováci si dnes volia nových primátorov, starostov a komunálnych poslancov. Hlas svojim favoritom môžu odovzdať do 20.00 h, keď sa volebné miestnosti uzavrú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies