Protikorupčná agentúra preverí majetok thajskej expremiérky

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 14:12 • 2 min
Protikorupčná agentúra preverí majetok thajskej expremiérky

BANGKOK — Thajská protikorupčná agentúra uviedla, že preverí majetok bývalej premiérky Jingluck Šinavatrovej a štyroch členov jej kabinetu zapojených do kontroverzného programu podpory pestovateľov ryže.

slovakia

left justify in out

Krok Národnej protikorupčnej komisie nasleduje po vojenskom puči z 22. mája, ktorý viedol k zvrhnutiu demokraticky zvolenej vlády. Samotná Šinavatrová bola donútená odstúpiť už predtým po rozhodnutí ústavného súdu, podľa ktorého zneužila svoje právomoci, keď schválila presun vysokopostaveného úradníka. Režim, ktorý sa dostane k moci prostredníctvom puču, sa zvyčajne snaží o zverejnenie údajnej korupcie vlády, ktorú zvrhol, aby ju tak zdiskreditoval a ospravedlnil svoj vlastné konanie.

 

Štyri dni po vojenskom prevrate oficiálne vymenoval thajský kráľ Pchúmipchón Adundét šéfa armády generála Prajuta Čana-oču za premiéra, konkrétne za predsedu Národnej rady pre mier a poriadok. Čan-oča oznámil, že ozbrojené sily preberajú kontrolu nad vládou v krajine. Uviedol, že armáda nastolí v Thajsku poriadok a nariadi politické reformy. Nové voľby sa majú konať 20. júla, pre nepokojnú situáciu ich uskutočnenie však nie je isté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies