Približne 4000 piatakov dnes čaká pilotné Testovanie 5

NETKY.SK • 12 November 2014, 07:04 • 2 min
Približne 4000 piatakov dnes čaká pilotné Testovanie 5

BRATISLAVA - Niektorých žiakov piateho ročníka základných škôl dnes čaká testovanie. Žiaci budú písať testy z matematiky, slovenského a maďarského jazyka. Ide o pilotné testovanie piatakov v písomnej forme, ktoré realizuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) na vzorke približne 4000 žiakov zo 116 škôl so slovenským a maďarským vyučovacím jazykom.

slovakia

left justify in out

Je to už tretí ročník pilotného testovania piatakov, ktoré predchádza generálnej skúške. Generálnu skúšku vo väčšom rozsahu, t. j. na ešte väčšom počte škôl a žiakov, plánuje NÚCEM na budúci školský rok. Po nej by malo nasledovať riadne testovanie.
      

Pilotné testy pre piatakov z vyučovacích jazykov budú obsahovať 30 úloh, z toho 10 otvorených s tvorbou krátkej odpovede a 20 uzavretých úloh s výberom odpovede zo štyroch možností. Na ich zvládnutie budú mať žiaci celkom 60 minút. Test z matematiky s rovnakou časovou dotáciou bude obsahovať 20 otvorených úloh s krátkou číselnou odpoveďou a 10 uzavretých úloh s výberom odpovede zo štyroch možností A, B, C, D, z ktorých je vždy iba jedna správna.
      

V novembri NÚCEM zrealizuje aj elektronickú formu testovania piatakov, tzv. E-testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ. Zúčastní sa na ňom približne 3900 piatakov z asi 200 základných škôl zapojených do národného projektu E-test.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies