Pri zemetrasení v Nepále zahynulo najmenej 67 cudzincov, 112 je stále nezvestných

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 10:11 • 2 min
Pri zemetrasení v Nepále zahynulo najmenej 67 cudzincov, 112 je stále nezvestných

KÁTHMANDU - Počet cudzincov, ktorí zahynuli pri zemetrasení v Nepále, dosiahol dnes číslo 67, pričom najmenej 112 ďalších osôb zo zahraničia zostáva v rozličných častiach krajiny stále nezvestných. Oznámila to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Mnoho cudzincov prišlo o život v turisticky vyhľadávanom údolí Langtang ležiacom severne od Káthmandu. "Záchranárske tímy sa včera museli vrátiť kvôli nepriaznivému počasiu, dnes ráno sme však vyslali čerstvé sily," uviedol úrad cestovného ruchu.

 

Vyhliadky na nájdenie živých osôb v tomto údolí, ktoré bolo výrazne zasiahnuté otrasmi, klesajú. Prírodný živel tam kompletne zničil približne jednu tretinu domov. Miestne rodiny poskytli turistom provizórne ubytovanie a stravovanie.

 

Langtang je po ľadovci Khumbu a okruhu okolo osemtisícovky Annapurna treťou najobľúbenejšou destináciou peších turistov v Nepále. Daný región hraničí s čínskou autonómnou oblasťou Tibet, s ktorou zdieľa značnú časť kultúry.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies