Pri úmyselne založených požiaroch zomreli vlani štyria ľudia

NETKY.SK • 14 Január 2015, 10:55 • 2 min
Pri úmyselne založených požiaroch zomreli vlani štyria ľudia

BRATISLAVA - Úmyselne založené požiare si vlani vyžiadali štyri ľudské životy a 16 zranených. Počet schválne založených požiarov pritom posledné roky stúpa. Vyplýva to zo štatistík požiarovosti, kde príčinou požiaru bolo úmyselné zapálenie. Údaje poskytlo Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

slovakia

left justify in out

Minulý rok bolo na Slovensku 1 327 úmyselných požiarov, pri ktorých sa škody vyšplhali na takmer 6,5 milióna eur. V roku 2013 bolo takýchto požiarov o 30 menej, narobili však škody za takmer osem miliónov a zahynuli pri nich dvaja ľudia. Za rok 2012 hasiči evidujú 1 347 úmyselných požiarov so škodami približne deväť miliónov eur. Bilancia boli dvaja mŕtvi a šiesti zranení. Pre podpaľačstvo v roku 2011 nikto nezomrel, pri 1 137 úmyselných požiaroch sa však zranilo 17 osôb. Bez ľudských obetí boli aj úmyselné požiare v roku 2010, ktorých bolo o 121 menej. Škody však dosiahli viac ako 15 miliónov eur, zranených bolo 24 ľudí. 

Úmyselne založené požiare sa podpísali aj do minuloročných štatistík požiarov s najvyššou škodou. Jedným z nich bol požiar áut v podzemných garážach v bratislavských Rusovciach z januára 2014. Škodu tam vyčíslili na pol milióna eur. Tristotisícovú škodu narátali v júni po úmyselnom požiari dvoch nákladiakov v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v Dunajskej Strede - časti Malé Blahovo. V auguste zase niekto podpálil sklad alternatívnych palív v Dubnici nad Váhom. Škoda sa v tomto prípade vyšplhala na 330-tisíc eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies