Pri posudzovaní rozpočtu by EK mala zohľadňovať dôchodkovú reformu

NETKY.SK • 18 August 2010, 07:22 • 2 min
Pri posudzovaní rozpočtu by EK mala zohľadňovať dôchodkovú reformu

Pri posudzovaní rozpočtu by EK mala zohľadňovať dôchodkovú reformu

slovakia

left justify in out

Slovenský minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) pripojil svoj podpis pod list, v ktorom deväť prevažne východoeurópskych štátov požiadalo Európsku komisiu (EK), aby pri kontrole plnenia rozpočtových kritérií vzala do úvahy aj náklady na dôchodkovú reformu.
      TASR to potvrdil vedúci oddelenia komunikácie s verejnosťou rezortu financií Mikuláš Gera. "Keďže slovenské ministerstvo financií nebolo priamym iniciátorom výzvy, nebude sa k nej zatiaľ bližšie vyjadrovať," doplnil.
      Ako dnes informovala agentúra Bloomberg s odvolaním sa na rakúske noviny Wirtschaftsblatt, deväť členských krajín EÚ vrátane Slovenska požiadalo listom EK, aby zmenila spôsob kalkulácie dlhu krajiny. List adresovaný komisii a prezidentovi Európskej únie Hermanovi van Rompuyovi mali podpísať ministri financií Poľska, Švédska, Maďarska, Česka, Rumunska, Slovenska, Bulharska, Litvy a Lotyšska.
      Hovorca komisára pre hospodárske a menové záležitosti Olliho Rehna rakúskym novinám potvrdil, že komisia tento list dostala a odpovie naň v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies