Pri dome neďaleko nepokojného Fergusonu postrelili dvoch agentov FBI

NETKY.SK • 26 November 2014, 14:54 • 2 min
Pri dome neďaleko nepokojného Fergusonu postrelili dvoch agentov FBI

FERGUSON - Dvoch agentov amerického Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) dnes skoro ráno postrelili pri dome v severnej časti okresu St. Louis, hoci tento incident "priamo nesúvisel" s rasovo motivovanými nepokojmi na predmestí Ferguson a v jeho okolí, ktoré vyvolal prípad neozbrojeného černošského tínedžera zastreleného belošským policajtom. Informovala o tom agentúra Reuters na základe oznámenia hovorkyne FBI.

slovakia

left justify in out

Jeden agent bol postrelený do ramena a druhý do nohy, keď pomáhali miestnej polícii zadržať osobu hľadanú na základe zatykača. Tá sa totiž podľa skorších správ zabarikádovala vo vnútri domu. Zranenia agentov nie sú život ohrozujúce.
     

"Tento incident nesúvisí priamo s protestmi vo Fergusone," zdôraznila hovorkyňa FBI Rebecca Wu.
     

Do oblasti mesta St.Louis v štáte Missouri bolo vyslaných približne 2000 príslušníkov Národnej gardy, aby v druhú noc protestov vo Fergusone pomohli polícii zabrániť vo výtržnostiach a podpaľačstve. Nepokoje vyvolalo rozhodnutie veľkej poroty neobžalovať belošského policajta Darrena Wilsona zo zastrelenia neozbrojeného 18-ročného černocha Michaela Browna. Protesty proti rozhodnutiu sa zo solidarity rozšírili do niekoľkých ďalších miest Spojených štátov.
     

Incident z dnešného rána, týkajúci sa agentov FBI, nasledoval niekoľko hodín po zrážke medzi políciou a protestujúcimi vo Fergusone.
     

Napriek posilnenej prítomnosti bezpečnostných zložiek vo Fergusone protestujúci podpálili policajné auto pri mestskej radnici hneď, ako sa zotmelo, a polícia použila dymové granáty aj slzotvorný plyn, aby ľudí rozohnala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies