Premiér Fico sa zúčastní summitu V4 za účasti Merkelovej a Hollanda

NETKY.SK • 27 Február 2013, 12:36 • 2 min
Premiér Fico sa zúčastní summitu V4 za účasti Merkelovej a Hollanda

Premiér Fico sa zúčastní summitu V4 za účasti Merkelovej a Hollanda - Politika Premiér Robert Fico sa v stredu 6. marca zúčastní na rozšírenom summite Vyšehradskej štvorky (V4) za účasti nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Fran

slovakia

left justify in out

img

Premiér Robert Fico sa v stredu 6. marca zúčastní na rozšírenom summite Vyšehradskej štvorky (V4) za účasti nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda. Jeho organizátorom je poľská strana, ktorá momentálne predsedá vyšehradskému zoskupeniu. Návrh účasti slovenskej delegácie vo Varšave vedenej R. Ficom dnes schválila vláda.
      Hlavnými témami stretnutia bude konkurencieschopnosť v Európe a budúcnosť hospodárskej a menovej únie.
      Ešte pred rozšíreným summitom budú mať premiéri V4 pracovný obed, na ktorom prediskutujú najdôležitejšie aspekty agendy EÚ, vrátane prípravy marcovej Európskej rady.
      Očakáva sa, že rokovanie v oboch formátoch bude zamerané aj na možnosti využitia budúceho sedemročného európskeho rozpočtu ako nástroja, ktorý môže výrazne napomôcť pri riešení súčasnej ekonomickej situácie.
      Formát V4 plus Nemecko a Francúzsko sa bude venovať aj prehĺbeniu spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany v nadväznosti na závery rokovania ministrov obrany krajín V4. To sa v poľskej metropole uskutoční 28. februára až 1. marca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies