Prednostku kliniky v Nitre neodvolali, čakajú na výsledky kontroly

NETKY.SK • 8 November 2013, 12:31 • 2 min
Prednostku kliniky v Nitre neodvolali, čakajú na výsledky kontroly

NITRA – Prednostka Kliniky novorodencov, detí a dorastu Fakultnej nemocnici v Nitre Alena Ďurišová je zatiaľ stále vo svojej funkcii.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ nemocnice aj ministerstvo zdravotníctva navrhli jej odvolanie za to, že zabielila informácie v zdravotnej dokumentácii novorodenca. Menovanie a odvolávania prednostov je v kompetencii dekanky Fakulty sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa Evy Sollárovej. Písomný návrh riaditeľa nemocnice na odvolanie Ďurišovej dostala 30. októbra. Na otázku agentúry SITA, či a kedy mieni prednostku odvolať, napísala, že sa vyjadrí hneď, ako dostane oficiálne výsledky kontroly ministerstva zdravotníctva. „Požiadala som o ne riaditeľa fakultnej nemocnice,“ dodala Sollárová. Posun v tejto veci očakáva na budúci týždeň. S riaditeľom nemocnice Jozefom Valockým sa stretla v stredu, preberali spolu túto tému.

Pre kauzu bielenia v zdravotnej dokumentácii už Ďurišová prišla o funkciu námestníčky riaditeľa. Valocký ju odvolal 29. októbra. Ďurišovej sa pôvodne zastával a tvrdil, že v chorobopise novorodenca len upravila nesprávnu informáciu, ktorú tam predtým napísal iný lekár, bielenie však poprel. Po neutíchajúcej medializácii prípadu ju odvolal s odôvodnením, že zistil, že ho „od začiatku svojimi vyjadreniami klamala.“ Lekárske odborové združenie a Slovenská lekárska komora požadujú aj odvolanie riaditeľa Valockého. Prípad prešetruje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a tiež nitrianska okresná prokuratúra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies