Pravdepodobne najvyšší muž na svete zomrel vo veku 26 rokov

NETKY.SK • 9 November 2015, 12:38 • 2 min
Pravdepodobne najvyšší muž na svete zomrel vo veku 26 rokov

BANGKOK - Najvyšší muž Thajska, ktorému namerali o 18 centimetrov viac než oficiálnemu držiteľovi svetového rekordu, zomrel dnes na severovýchode Thajska vo veku 26 rokov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Denník Bangkok Post uviedol, že 26-ročný Pornčaj Sausrí bol vysoký 269 centimetrov. V uplynulých rokoch trpel viacerými chorobami, ktoré súviseli s jeho rastovou poruchou a bol dlhodobo pripútaný na lôžko.

 

V thajských médiách sa Pornčaj pravidelne objavoval od roku 2013, keď vyhľadal lekársku pomoc. Napriek tomu nebol zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov, kde ako oficiálny žijúci držiteľ tohto rekordu momentálne figuruje 33-ročný Turek Sultan Kösen z Ankary, ktorému namerali výšku 251 centimetrov.

 

Vôbec najvyšším mužom v dejinách bol Robert Wadlow z amerického štátu Illinois, ktorému v roku 1940 namerali 272 centimetrov, dopĺňa agentúra DPA.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies