PPO Dema Senica stavia novú výrobnú halu, zamestná 200 ľudí

NETKY.SK • 15 December 2016, 18:35 • 2 min
PPO Dema Senica stavia novú výrobnú halu, zamestná 200 ľudí

SENICA – Spoločnosť PPO Dema, s.r.o., Senica odštartovala ďalšiu etapu svojho rozvoja. Na Dlhej ulici začala budovať nové priestory na produkciu vratných prepravných obalov a fixácií pre automobilový, potravinársky aj nepotravinársky priemysel. Ide o malo- i veľkoobjemové konštrukčné obaly, fixácie z textilných, kartónplastových a penových materiálov pre technický a automobilový priemysel. Pre potravinársky i nepotravinársky priemysel bude ponúkať komplexné logistické riešenia.

slovakia

left justify in out

Celková rozloha výrobných priestorov bude 15.000 m2, pričom výstavba sa uskutoční v troch etapách. Súčasná prvá so 6000 m2 bude ukončená v prvom štvrťroku 2017, druhá na konci roka a tretia v roku 2018. Náklady by sa mali vyšplhať na 4 až 5 miliónov eur. V závere výstavby by malo prácu v spoločnosti nájsť najmenej 200 ľudí, aktuálne hľadá šičky, pracovníkov na kompletovanie a obsluhu technológií.

 

Spoločnosť PPO Dema, s.r.o., vznikla spojením firiem Dema, a.s., Senica a PPO Group CZ, s.r.o., Znojmo s cieľom stabilizácie na trhu a postupného expandovania na zahraničné trhy. „Naša spoločnosť hľadala vhodného partnera, ako v podstate zo dňa na deň zvýšiť výrobné kapacity. Postaviť závod, dodať technológiu ide veľmi rýchlo. K tomu, aby všetko fungovalo, musíte mať kvalitný personál a ten sme našli v a. s. Dema Senica, resp. v divízii Dema Automotive," zhrnul genézu konateľ PPO Group CZ Josef Knob.

 

Predseda predstavenstva Dema, a.s., Ján Kubíček uviedol, že firma, ktorá vo verejnosti viac rezonuje výrobou kočíkov a bicyklov, sa od roku 2006 preorientovala na výrobu pre automobilový priemysel, a to poťahy do áut a rôzne prepravné obaly. "Chceli sme posilniť svoje postavenie na trhu, hľadali sme strategického partnera na pokračovanie v činnosti. Tým, že hneď využili naše priestory a  kapacity, tak môžeme podstatne rýchlejšie expandovať," objasnil Kubíček.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies