Používatelia dark webu vymenili Bitcoin za Litecoin kvôli nákladom a pomalým transakciám

NETKY.SK • 9 Február 2018, 20:25 • 2 min
Používatelia dark webu vymenili Bitcoin za Litecoin kvôli nákladom a pomalým transakciám

SOMERVILLE - Pomalé transakcie a vysoké poplatky spôsobujú, že používatelia dark webu začali uprednostňovať Litecoin a v menšej miere Dash pred Bitcoinom. Správa od spravodajskej spoločnosti Recorded Future zistila, že kriminálnici z dark webu sa v roku 2017 začali odvracať od používania Bitcoinu v dôsledku vysokých poplatkov a pomalého spracovania transakcií.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Recorded Future analyzovala 150 internetových stránok na dark webe a zistila, že Litecoin sa stala druhou najpoužívanejšou menou po Bitcoine. Tretie miesto v rebríčku obsadila kryptomena Dash.

 

Je Bitcoin ekonomicky neuskutočniteľný?

 

Analýza zistila, že od roku 2017 sa platby touto menou postupne stávali ekonomicky neprijateľnými. Dôvodom bolo desaťnásobné zvýšenie transakčných poplatkov, čo môže predstavovať až 30% menších platieb. Sledovaná bola aj doba, kým sa transakcia uskutoční.

 

Jeden ruský používateľ dark webu vo svojom vyhlásení odporučil obchodníkom, že by mali nájsť alternatívu k Bitcoinu. V opačnom prípade by si nemusel udržať svoju popularitu.

 

Priemerná výška transakcie na dark webe sa pohybuje v rozmedzí 50 až 300 dolárov. Rýchlosť platby je dôležitá, pretože oneskorenia zvyšujú riziko podvádzania. Vyhliadka na 24 hodinové čakanie na potvrdenie transakcie viedla k tomu, že mnoho používateľov prestalo používať na platby Bitcoin.

 

Prieskum nezistil žiadny konsenzus medzi používateľmi

 

Prieskum medzi niekoľkými stovkami členov na zločineckom fóre zistil, že neexistuje zhoda medzi používateľmi, ktorá mena by mala byť prijatá.

 

V prieskume vystupovali nasledujúce kryptomeny:

  • Monero 21,82%
  • Dash 20,61%
  • Ethereum 19,39%
  • Litecoin 15,15%
  • Bitcoin 13,33%
  • Bitcoin Cash 9,7%

 

Spravodajská spoločnosť Recorded Future uviedla, že v nasledujúcich dvanástich mesiacoch bude Bitcoin stále najpoužívanejšia mena, ktorú bude nasledovať Litecoin. Až 30% predajcov ponúkajúcich alternatívne platby by bolo ochotných prijať Litecoin. Ďalších 20% by bolo za prijatie kryptomeny Dash a Bitcoin Cash by sa zaradil na tretie miesto.

 

Analýza zistila, že ľudia ruskej národnosti uprednostnili Litecoin, zatiaľ čo anglicky hovoriaci používatelia by preferovali Monero.

 

Nakoniec sa analýzou dospelo k záveru, že Bitcoin zostane hlavnou menou na dark webe, ale jeho podiel na trhu bude menší ako tomu bolo doteraz. Litecoin a Dash sa k nemu pripoja a začnú sa využívať na každodenné platby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies