Potravinári nevnímajú pozitívne, že zákon o potravinách sa často mení

NETKY.SK • 3 Január 2015, 10:56 • 2 min
Potravinári nevnímajú pozitívne, že zákon o potravinách sa často mení

BRATISLAVA - Potravinári nevnímajú pozitívne, že zákon o potravinách sa často mení. Uviedol to pre TASR prezident Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Daniel Poturnay.

slovakia

left justify in out

"V roku 2014 pripravilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR až tri novely zákona o potravinách. Tretia je zatiaľ ešte v legislatívnom procese. Od roku 1995, keď bol zákon prijatý, je navrhovaná novela už šestnástou v poradí," podčiarkol. Komora preto už niekoľkokrát žiadala o vydanie úplného znenia zákona o potravinách.
      

PKS podľa neho nepodporuje sprísnenie sankcií v zákone. "Pokuty majú spĺňať výchovnú funkciu, nie likvidačnú. V prípade predaja potravín po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti(DMT) nemá opodstatnenie najvyššia sadzba pokuty. V mnohých členských štátoch EÚ je povolené využitie potravín po uplynutí DMT, a to či už predajom, alebo aj darovaním na charitatívne účely," dodal.
      

Potravinárska komora Slovenska je záujmové združenie právnických osôb založené potravinárskymi firmami pôsobiacimi na Slovensku s cieľom spolupracovať pri obhajovaní spoločných záujmov potravinárskeho priemyslu na úrovni štátnych a mimovládnych inštitúcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies