Portugalskí policajti zvolili netradičnú metódu štrajku: Tá by potešila aj Slovákov!

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 12:06 • 2 min
Portugalskí policajti zvolili netradičnú metódu štrajku: Tá by potešila aj Slovákov!

Policajti v Portugalsku nie sú spokojní so svojimi platmi, preto sa rozhodli protestovať. Ich štrajk má však veľmi netradičný charakter.

slovakia

left justify in out

Portugalsko sa v roku 2011 ocitlo vo vážnej hospodárskej kríze, kedy krajine hrozil kolaps. Aby sa táto nebezpečná situácia odvrátila, prostredníctvom Medzinárodného menového fondu ich dotovala Európska únia. Obyvatelia sa však museli uskromniť, preto aj policajtom klesli platy a zmrazili sa možnosti kariérneho postupu.

 

Medzičasom však Portugalsko napreduje, podmienky sa zlepšili, no platy sa na svoju pôvodnú úroveň nedostali. Preto sa zamestnanci rozhodli proti tomuto stavu štrajkovať. Nejde však o štrajk, aký by sme si predstavili, ale o pomerne nenápadnú aktivitu, respektíve neaktivitu polície, ktorú odhalil prieskum.

 

Zistilo sa totiž, že za posledných 12 mesiacov v krajine klesol počet udelených pokút o 55 percent. Jednotliví zamestnanci priznali, že rozhodne nejde o náhodu. Polícia totiž prestala pokuty udeľovať! Pre sankciu sa rozhodne len vtedy, ak ide o veľmi závažný priestupok, v opačnom  prípade previnilcov napomína.

 

O tomto štrajku sa nahlas nerozpráva, no hovorca policajných odborov Paulo Rodrigues priznal, že síce nejde o organizovanú stávku, ale pokles počtu pokút súvisí s nespokojnosťou a frustráciou mužov zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies