Polícia zistila počas dvoch hodín 50 porušení predpisov v školskej zóne

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 11:04 • 2 min
Polícia zistila počas dvoch hodín 50 porušení predpisov v školskej zóne

LEVICE - Okresný dopravný inšpektorát v Leviciach kontroloval v utorok (28.3.) v čase od 13.00 do 15.00 h v úsekoch školských zón mesta Levice dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti vozidiel. Počas dvoch hodín policajti zistili takmer 50 vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informoval preventista Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Leviciach Peter Polák, na úseky označené dopravnou značkou Školská zóna môžu vodiči natrafiť pri prejazde mestom už viac ako osem rokov. "Ani za taký dlhý čas si väčšina vodičov nezvykla na potrebu zníženia rýchlosti vozidla v týchto úsekoch," povedal Polák.

 

Podľa jeho ďalších slov sú školské zóny označené v bezprostrednej blízkosti škôl s veľkou frekvenciou pohybu detí a mládeže. "Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v školskej zóne rieši zákon o cestnej premávke. Vodič smie jazdiť v školskej zóne rýchlosťou najviac 20 kilometrov za hodinu, pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo," ukončil s tým, že v školskej zóne chodci môžu používať cestu v celej jej šírke, pričom sú povinní vozidlám umožniť jazdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies