Polícia zadržala dvoch Oravčanov, jeden je obvinený z drogovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 21 December 2015, 15:56 • 2 min
Polícia zadržala dvoch Oravčanov, jeden je obvinený z drogovej trestnej činnosti

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Policajti zadržali na Liptove dvoch Oravčanov. Jedného pri krádeži, druhý je obvinený z drogovej trestnej činnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

V rukách policajtov z Liptovského Hrádku skončil 33-ročný Jozef z okresu Námestovo, ktorého policajti zadržali krátko po tom, čo sa vlámal do rekonštruovanej budovy v obci Podtureň v okrese Liptovský Mikuláš. Podľa polície vypáčil plastové okno nachádzajúce sa na prízemí budovy a vošiel dovnútra. Následne odstránil visiace zámky na dverách vedúcich do drevenej budovy a plechového objektu vedľa budovy v rekonštrukcii a tiež sa vlámal do štyroch unimobuniek.

 

Podľa policajných informácií mal Jozef z unimobuniek odcudziť ruksak, pánske oblečenie a obuv, a tak spôsobiť škodu približne 317 eur. Poškodiť a vypáčiť mal i vchodové dvere na ďalších dvoch kontajnerových bunkách, kde si mal pripraviť dve elektrické miešadlá, dva trojnohé stojany a meraciu latu v hodnote asi 232 eur. Poškodením zariadenia spôsobil stavebnej spoločnosti škodu najmenej 255 eur. "Poverený príslušník PZ obvinil 33-ročného Jozefa z prečinu krádeže, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí až dvojročné väzenie," uviedla.

 

V rukách polície v Liptovskom Mikuláši skončil aj 33-ročný Dušan z okresu Námestovo, ktorý si podľa polície od doposiaľ nezistenej osoby zadovážil presne nezistené množstvo kryštalickej látky. Ako uviedla žilinská krajská hovorkyňa sa z toho množstva presne neurčenú dávku pomocou inzulínovej striekačky pokúsil v penzióne v Liptovskom Mikuláši aplikovať dievčine mladšej ako 18 rokov. "Toto sa mu nepodarilo, preto následne odovzdal časť drogy dievčaťu, ktoré ju rozdelilo na menšie dávky do dvoch inzulínových injekčných striekačiek. Následne vo vozidle Toyota Avensis dievčaťu aplikoval nezistené množstvo drogy. Pri kontrole vozidla polícia zaistila papierovú skladačku s kryštalickou látkou," priblížila Balogová.

 

Polícia vykonala aj prehliadku izby v penzióne v Liptovskom Mikuláši, pri ktorej zaistila plastové vrecko s kryštalickou látkou a plastové vrecko so zelenou sušinou. Rovnako polícia zaistila aj inzulínové injekčné striekačky s obsahom. "Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy zaistená látka v papierovej skladačke a v infekčných striekačkách obsahovala účinnú látku metamfetamín. Zaistené množstvo kryštalickej látky zodpovedalo najmenej 17 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Zaistené množstvo zelenej sušiny zodpovedalo jednej obvykle jednorazovej dávke drogy," dodala.

 

Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Dušana z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený je stíhaný väzobne a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies