Polícia obvinila dvoch Vranovčanov z obchodovania s drogami

NETKY.SK • 26 Október 2018, 14:13 • 2 min
Polícia obvinila dvoch Vranovčanov z obchodovania s drogami

VRANOV NAD TOPĽOU - Polícia obvinila dvoch Vranovčanov z obchodovania s drogami. V piatok o tom informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov polícia vykonala v stredu (24.10.) vo Vranove nad Topľou akciu zameranú na zadržanie osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti.

 

Prvý z obvinených, 21-ročný miestny muž, si mal podľa jej doterajších zistení zadovažovať od septembra 2017 až doposiaľ metamfetamín a marihuanu.

 

"Tieto mal prechovávať na rôznych miestach a následne na základe predchádzajúceho telefonického dohovoru alebo prostredníctvom internetovej komunikácie s ďalšími osobami ďalej predávať vo Vranove a okolí. Drogy mal okrem iného predať, respektíve bezodplatne ponúknuť aj dvom dievčatám vo veku 16 a 17 rokov," priblížil.

 

Druhý z obvinených, 26-ročný Vranovčan, si mal zadovážiť marihuanu a túto prechovávať u seba. "Táto mu bola zaistená pri osobnej prehliadke počas akcie. Podľa predbežného výsledku skúmania Kriminalistickým a expertíznym ústavom PZ z rastlinného materiálu s celkovou hmotnosťou 1,3 gramu s prítomnosťou účinnej látky THC by bolo možné pripraviť minimálne tri jednotlivé dávky drogy," ozrejmil Džobanik s tým, že okrem toho si mal obvinený podľa doterajších zistení polície zadovážiť aj metamfetamín, ktorý mal následne najmenej trikrát predať mužovi z obce Banské.

 

Prešovský krajský vyšetrovateľ oboch mužov po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. "Mladšiemu z obvinených hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov a staršiemu na tri až desať rokov," uzavrel hovorca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies