Počet obetí epidémie eboly stúpol na 121

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 13:07 • 2 min
Počet obetí epidémie eboly stúpol na 121

DAKAR - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že smrtiaci vírus ebola má v západnej Afrike na svedomí už viac než 120 obetí.

slovakia

left justify in out

Do pondelka organizácia zaznamenala celkovo 200 podozrivých alebo potvrdených prípadov eboly, ktorá sa normálne vyskytuje v strednej alebo východnej Afrike, v Guinei, Libérii a Mali. Prevažná väčšina prípadov pochádza z Guinei, v Mali ich ešte musia potvrdiť. Testy stále prebiehajú. S ochorením v Guinei a Libérii spájajú 121 úmrtí. Odborníci tvrdia, že súčasné vypuknutie nákazy môže trvať mesiace.

 

Ide o prvý prípad objavenia sa nebezpečného ochorenia v regióne. Európska komisia nedávno vyčlenila 500 000 eur, ktoré majú pomôcť zastaviť šírenie smrtiaceho vírusu v štáte Guinea a susedných krajinách. Ebola je vírusové ochorenie zo skupiny krvácajúcich (hemoragických) horúčok s vysokou mierou úmrtnosti. Lieky alebo očkovania proti vírusu neexistujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies