Počas demonštrácie v americkom štáte Kentucky došlo k streľbe, v nemocnici skončili dvaja policajti

NETKY.SK • 24 September 2020, 10:37 • 2 min
Počas demonštrácie v americkom štáte Kentucky došlo k streľbe, v nemocnici skončili dvaja policajti

LOUISVILLE – Pri protestoch v americkom meste postrelili dvoch policajtov.

slovakia

left justify in out

Počas protestov, ktoré vypukli v americkom meste Louisville po rozhodnutí veľkej poroty nikoho neobviniť v súvislosti so smrťou Breonny Taylor, postrelili dvoch policajtov.

 

img

 

V meste nasadili Národnú gardu

Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že tisícky ľudí vyšli do ulíc po zverejnení rozhodnutia obviniť iba Bretta Hankisona, aj to nie za smrť Taylor, ale za "úmyselné ohrozenie", pretože strieľal do susedného bytu. Ďalších dvoch policajtov zbavili obvinenia. 

 

img

 

Podľa informácií šéfa louisvillskej polície Roberta Schroedera sú zranení dôstojníci mimo ohrozenia života. Podozrivý bol zadržaný a vzatý do väzby. V Louisville vyhlásili núdzový stav a nasadili Národnú gardu.

 



Taylor (26) zomrela pri policajnom zásahu vo svojom byte 13. marca, keď ju počas protidrogovej razii omylom zastrelili.

 

V byte sa spustila paľba

Hankinson a jeho dvaja kolegovia, Jon Mattingly a Myles Cosgrove, vošli do jej bytu na základe súdneho príkazu na domovú prehliadku, ktorý si nevyžaduje upozornenie obyvateľov.

 

img

 

V byte sa nachádzala Taylor spolu so svojim priateľom Kennethom Walkerom. Policajti tvrdia, že predtým, ako vošli do bytu zaklopali, čo však vyvracia rodina zosnulej aj jej sused. Dôvodom prečo nemal pár počuť klopanie polície bolo. že obaja spali. 

 

 

Keď polícia vrazila do bytu, strhla sa prestrelka medzi Walkerom a policajtmi. Taylorin priateľ, ktorý je oficiálnymdržiteľom zbrane sa totiž domnieval, že ich chce niekto vykradnúť.

 

Taylor na mieste zomrela

Policajti vystrelili viac ako 25 rán, pričom tvrdia, že začali strieľať až po tom, čo na nich spustil paľbu Walker a zasiahol jedného člena tímu.

 

Počas prestrelky Taylor zasiahlo osem rán, v dôsledku ktorých na mieste zomrela. Walker sa vzdal a polícia ho obvinila z pokusu o vraždu policajta.

 

img

 

Polícia nenašla žiadne drogy
Polícia mala totiž podozrenie, že Taylorin byt využíva drogový gang, ktorý sídli na inej adrese. Jeden z troch podozrivých bol aj bývalý priateľ zosnulej.

 

Na súdnom príkaze bola menovaná aj Taylor, tvrdí televízia Wave 3. Podľa Courier-Journalu však nebola hlavným predmetom vyšetrovania. V byte nenašli žiadne drogy.

 


Príbuzní mladej ženy a ďalší aktivisti žiadali, aby trojicu bielych policajtov obvinili zo zabitia. Veľká porota to však odmietla. Obvinenia proti Hankisonovi v stredu oznámila sudkyňa Annie O'Connell.

 

Detektívova strela bola smrteľná

Správa z balistiky odhalila, že Taylor zasiahlo šesť guliek, no len jedna bola smrteľná. Z analýzy pritom vyplynulo, že túto guľku vystrelil detektív Myles Cosgrove.

 

img

 

Či Taylor zasiahli aj strely z Hankisonovej zbrane, vraj nie je jasné. Isté je len to, že zasiahli susedný byt. Cosgrovea a tretieho policajta, Jonathana Mattinglya, úrady podľa vlastných údajov nemôžu obviniť, pretože sa údajne "oprávnene bránili".

FBI v súvislosti s prípadom ďalej vyšetruje možné porušenie federálnych zákonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies