Po stratenom Tomášovi (28) v Nepále nie je ani stopa!

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 13:15 • 2 min
Po stratenom Tomášovi (28) v Nepále nie je ani stopa!

BRATISLAVA - Pátranie po zmiznutom Slovákovi, ktorý sa 20. apríla stratil vo výške 4500 metrov v regióne Mount Everestu v Himalájach na nepálskej strane, neprinieslo žiadne hmatateľné výsledky.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedol šéf tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí (MZV) Peter Susko.
     

"Pátranie ďalej prebieha, sme v kontakte s rodinou na dennej báze," dodal. Ministerstvo cestou slovenského veľvyslanectva v Naí Dillí požiadalo o medializáciu prípadu v indických aj nepálskych oznamovacích prostriedkoch, aby mohli občania v prípade, ak majú nejaké informácie, ich poskytnúť.
     

Žiadosť o zverejnenie údajov po pátraní dostali aj zastupiteľské úrady iných krajín akreditovaných v Nepále. "Pri pátraní boli vzaté do úvahy viaceré scenáre, žiadny z nich sa zatiaľ nepotvrdil," konštatoval Susko.
     

Podľa informácií TASR sa preverovalo, či mladý Slovák nespadol do rokliny, nenachádza sa v niektorom z budhistických kláštorov, prípadne či sa počas svojej túry nedostal až na čínsku stranu, kde ho mohli zadržať tamojšie úrady.
     

Muža, pochádzajúceho zo Želiezoviec, naposledy videli 20. apríla okolo 19.30 h v turistickej chate. Svoj osobný majetok, peniaze aj doklady nechal v izbe. V Nepále je tretíkrát. Tentoraz tam zavítal na svojej ceste okolo sveta, ktorú absolvuje na bicykli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies