Po nočnom vyčíňaní počasia už vlaky opäť premávajú

NETKY.SK • 8 August 2019, 13:34 • 2 min
Po nočnom vyčíňaní počasia už vlaky opäť premávajú

BRATISLAVA - Po včerajších búrkach, ktoré sa prehnali územím Slovenska je železničná doprava opäť obnovená. Niektoré spoje však ešte naďalej meškajú.

slovakia

left justify in out

"Aktuálne je už sprejazdnené celé Slovensko, avšak z dôvodu nočného prerušenia dopravy kvôli poveternostným vplyvom sú problematickými jednokoľajné trate a taktiež vznikajú problémy v obratoch vlakových súprav a so zabezpečením personálu do vlakov," vysvetlil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

 

Najviac problémov na trati spôsobili spadnuté stromy, a to najmä v úseku Veľké Leváre - Malacky, vlak z Prahy do Bratislavy preto meškal 119 minút. Problémy spôsobili stromy či konáre aj v úsekoch Zbojská - Pohronská Polhora, Sekule - Veľké Leváre, Nová Baňa - Hronský Beňadik či Topoľčany - Ludanice a ďalšie.

 

img

 

Najväčšie meškanie mali vlaky v úseku Sekule - Kúty-štátna hranica, a to až do 319 minút. Doprava bola po búrke prerušená aj medzi Ivankou pri Nitre a Nitrou. Podľa slov hovorcu tiež zaznamenali výpadok napájania v stanici Bratislava. Vedenie sa vplyvom počasia poškodilo medzi stanicou Bratislava - Vajnory a hlavnou bratislavskou stanicou, ale aj medzi Trnovcom nad Váhom a Tvrdošovcami. Vlaky však z tejto trasy odklonili.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies