Po dopravnej nehode v Ružomberku zistili policajti dve pozitívne dychové skúšky

NETKY.SK • 26 September 2023, 15:40 • 2 min
Po dopravnej nehode v Ružomberku zistili policajti dve pozitívne dychové skúšky

RUŽOMBEROK - Včera (25. septembra) v ranných hodinách došlo na križovatke ciest I/18 a I/59 v meste Ružomberok k dopravnej nehode. Policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku u oboch účastníkov tejto dopravnej nehody.

slovakia

left justify in out

Včera (25. septembra) v ranných hodinách došlo na križovatke ciest I/18 a I/59  v meste Ružomberok k  dopravnej nehode. Na základe  doteraz  vykonaného  vyšetrovania  bolo  zistené,  že  52  ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Land Rover po ceste I/59  v smere od obce Likavka do centra mesta Ružomberok.  Následne z doposiaľ presne nezistených príčin  došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Volkswagen, ktoré viedol 44-ročný vodič po ceste I/18 v smere  od Žiliny na Liptovský Mikuláš. Po  dopravnej nehode  sa obaja vodiči podrobili dychovej skúške. 52-ročný vodič s pozitívnym výsledkom 1,21 mg/l (2,52 promile) a 44-ročný vodič s pozitívnym výsledkom 0,17 mg/l (0,35 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

 

Policajti na mieste vodičom zadržali vodičský preukaz a ďalšia jazda im bola zakázaná. V súvislosti s touto udalosťou už  52-ročný vodič  čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
44-ročný vodič bude riešený správnym orgánom príslušného dopravného inšpektorátu Policajného zboru. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Alkohol za volant nepatrí! Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR / Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline / Gabriela Kremeňová Foto: Polícia SR - Žilinský kraj / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies